X 
Transnistria stiri: 1354
Eurovision stiri: 497

Bacteriile vor produce biocombustibilul din deşeuri, în spaţiu

23 ian. 2019,, 01:30   Externe
2994 0

Oamenii de știință încearcă să rezolve problema reciclării deșeurilor în condiții de spațiu. Experții de la Institutul de Probleme de Fizică Chimică al Academiei de Științe din Rusia (IPFC AŞR) și-au prezentat propria viziune asupra problemei.

Ei au prezentat un dispozitiv în care pot trăi bacteriile. Anume acestea sînt capabile de reciclarea deşeurilor. Acestea din urmă influenţează negativ activitatea cosmonauților, se întorc în cantități mari pe Pămînt, iar aruncarea lor în spațiul deschis este asemeni unei catastrofe.

Potrivit publicației “Ecologia regiunilor", oamenii de știință au sarcina nu doar de a elimina deșeurile la fața locului. Este important să se creeze un sistem în care microorganismele să poată transforma deşeurile în electricitate, atît de importantă pentru funcționarea dispozitivelor pe SSI. Într-un recipient cu microbi este stocat gunoiul. Acesta este “mîncat" de microorganisme vii. Din cutie pornesc doi electrozi, acumulatorul acumulează energie electrică.

Deocamdată, momentul dificil este faptul că bacteriile mor rapid. Este necesar să se creeze colonii capabile să supraviețuiască mult timp în astfel de condiții. În ciuda faptului că sistemul creat este autonom și poate exista de la sine, puterea sa este încă mult prea mică.

Experții încearcă să-l extindă. Deocamdată, ei sînt siguri că bacteriile anaerobe se vor potrivi în spațiu. Și în calitate de electrozi, se pot utiliza filamente de carbon – această modalitate măreşte eficiența colectării excesului de electroni.



0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre inițiativa președintelui Franței, Emmanuel Macron, de a deschide în următoarele luni o misiune permanentă de apărare la Chișinău?