COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 857 485 INFECTAȚI 330 799(+1505)   TRATAȚI 308 832     DECESE 7576(+41)   Mai multe detalii
Preşedintele stiri: 2958
Puterea stiri: 6915
Coronavirus stiri: 7685

Azerii din Moldova vor comemora victimele căzute în Karabah

24 sep. 18:00   În lume
1340 0

În cadrul Zilei Comemorării anunțate în Azerbaidjan pe 27 septembrie, Ambasada Azerbaidjanului în Moldova va organiza în această zi, începînd cu ora 11:00, un eveniment dedicat comemorării martirilor și a tuturor celor care au murit în primul și al doilea război din Karabah, cu depunerea de flori la bannerul instalat în scuarul Ambasadei.

De asemenea între orele 09:00-19:00 va fi deschisă o Carte a memoriei unde fiecare doritor va avea posibilitatea de a-și scrie mesajele în memoria celor căzuți. Există și posibilitatea de a transmite mesaje de comemorare și prin intermediul poștei electronice chisinau@mission.mfa.gov.az.

Potrivit Ambasadei Azerbaidjanului în Republica Moldova, ziua de 27 septembrie a fost declarată Ziua Comemorării în Republica Azerbaidjan. În această zi sunt comemorați shahizii, precum și toate victimele care au murit în timpul Războiului pentru Patrie (primul și al doilea război din Karabah).
Ultimul război a durat din 27 septembrie pînă pe 8 noiembrie 2020, în rezultatul căruia a fost restabilită integritatea teritorială a Republicii Azerbaidjan în conformitate cu normele internaționale și rezoluțiile ONU fiind eliberate teritoriile ce s-au aflat sub ocupația Armeniei în decursul a trei decenii, de asemenea fiind restabilite drepturile fundamentale ale celor aproape un milion de refugiați.

”Războiul pentru Patrie a durat 44 zile și datorită Comandantului Suprem al Forțelor Armate al Republicii Azerbaidjan, Președintelui Ilham Aliyev, eroismului și curajului militarilor azeri, războiul s-a finalizat cu Victoria armatei Azerbaidjanului astfel fiind pus capăt agresiunii Armene și activităților ilegale ale lor, a distrugerii deliberate a patrimoniului cultural, istoric și religios al Azerbaidjanului, cît și a distrugerii infrastructurii și a comiterii altor încălcări al dreptului internațional.

În prezent pe teritoriile eliberate au loc lucrări intensive de reconstrucție și de dezvoltare a infrastructurii pentru ca procesul de reîntoarcere și de reintegrare a celor aproape un milion de refugiați azeri să fie făcut în siguranță și cît mai facil.


Guvernul Republicii Azerbaidjan de asemenea ia toate măsurile necesare pentru a asigura pacea, securitatea și prosperitatea în regiune în conformitate cu Declarația Trilaterală din 10 noiembrie 2020”, se declară în mesajul ambasadei Azerbaidjanului în R. Moldova.

0
Recomandă:

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Adăuga comentariu

Care, după părerea dvs., ar fi acțiunile necesare pentru ca Republica Moldova să depășească cît mai repede criza energetică?
🔽🔽