COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 604 909   INFECTAȚI 259 202(+154)   TRATAȚI 251 850     DECESE 6255(+2)   Mai multe detalii
Preşedintele stiri: 2826
Puterea stiri: 6297
Coronavirus stiri: 7247

Azerbaidjanul a deschis dosare penal împotriva a 26 diversioniști din Armenia

11 iun. 08:35   În lume
2354 0

Serviciul de securitate de stat (SSS) și Procuratura Generală din Azerbaidjan au anunțat despre inițierea unui dosar penal împotriva a 26 de diversioniști din Armenia, care au fost reținuți în cadrul operațiunii antiteroriste din decembrie, relatează Sputnik Azerbaijan.

Potrivit anchetei, la sfîrșitul lunii noiembrie, un grup de cetățeni armeni au trecut ilegal frontiera de stat și au ocupat poziții în partea de nord-vest a orașului Hadrut. Infractorii au efectuat atacuri armate asupra oamenilor și organizațiilor, au organizat explozii și incendii, provocând pagube materiale semnificative.

Inițial a fost finalizată ancheta împotriva a 14 membri ai grupului armat. Apoi au fost trimise în instanță materiale despre încă 13 reținuți.

Acum, alte 26 de persoane sînt acuzate de terorism, crearea unui grup armat ilegal și alte infracțiuni. Rezultatele anchetei, de asemenea, au fost transmise instanței.

Anterior s-a anunțat că în Azerbaidjan au fost acuzați de terorism 14 militari armeni. "Aceștia efectuau atacuri armate asupra întreprinderilor, departamentelor, organizațiilor, precum și persoanelor aflate pe teritoriul țării, au încălcat securitatea publică, au creat panică în rîndul populației", a spus Serviciul de securitate de stat.

Recomandă:

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Noul parlament și-a început activitatea. Ce așteptări aveți de la activitatea sa?
🔽🔽