Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3996

Azali Assumani, despre cooperărea în cadrul BRICS

5 sep. 2023,, 18:15   Externe
1359 0

A fost o coincidență fericită faptul că summitul BRICS a avut loc în Africa de Sud, într-un moment în care continentul își căuta locul în multilateralism, a declarat președintele Insulelor Comore, Azali Assoumani, care deține președinția rotativă a Uniunii Africane.

În cadrul unui interviu acordat în exclusivitate China Media Group (CMG), Azali Assoumani a subliniat că țările BRICS, cunoscute drept Sudul Global, sînt tocmai cele care lucrează îndeaproape cu Africa.

„Prezența lor ne va ajuta în urmărirea multilateralismului, atît în sfera politică, cît și în cea economică”, a declarat Assoumani. „Summitul a avut loc la timp. Din punctul de vedere al țărilor din Sudul Global, extinderea BRICS ne oferă un mecanism puternic, care este foarte bun, și sper ca și alte țări să se alăture. Este timpul să trecem într-o eră a cooperării, să facem față împreună provocărilor viitorului”.

Azali Assoumani a evidențiat și faptul că țările BRICS au înființat Noua Bancă de Dezvoltare.

„Nu sîntem în prezent subordonați Occidentului în ceea ce privește sistemul nostru financiar, dar sîntem încă supuși dominației monedelor occidentale. China a găsit un răspuns la această problemă. De ce nu pot face acest lucru celelalte țări BRICS? De ce nu poate Africa? Cred că, în cele din urmă, putem găsi o soluție la această problemă”, a mai declarat Assoumani.

1
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?