COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 999 493   INFECTAȚI 390 742(+1783)   TRATAȚI 367 199      DECESE 10452(+8)   Mai multe detalii 
Coronavirus stiri: 7904
Criza energetică stiri: 495

Avocatul lui Saakașvili spune că politicianul este chinuit în închisoare

23 noi. 2021,, 11:15   În lume
1408 0

Fostul lider al Georgiei, Mihail Saakașvili, a devenit victima „chinurilor și tratamentului inuman” în închisoarea Gldani. Acest lucru a fost declarat luni, 22 noiembrie, de avocatul politicianului Dmitri Sadzaglișvili. Potrivit acestuia, în țările dezvoltate, oamenilor precum Saakașvili li se oferă posibilitatea de a fi tratați în libertate de consecințele unei greve prelungite a foamei.

Sîmbătă, 20 noiembrie, Saakașvili și-a încheiat greva foamei de 50 de zile, anunțată pe 4 octombrie, fiind transportat la spitalul militar din Gori pentru îngrijiri, transmite Noi.md.

„Mă așteptam personal ca Saakashvili să fie într-o stare mai bună. Trebuie să înțelegem că, după o grevă a foamei de 50 de zile, recuperarea rapidă este imposibilă. A devenit victima chinurilor și a tratamentului inuman, ceea ce îi afectează și sănătatea”, a subliniat avocatul politicianului.

În opinia sa, Saakașvili ar trebui să fie eliberat și să aibă dreptul de a fi tratat într-un mediu liber.


Luni, după o vizită la spital, mama lui Saakașvili, Ghiuli Alasania, a spus că acesta se mișcă cu greu din cauza problemelor musculare.

Pe 21 noiembrie, medicul personal al lui Saakașvili, Nikoloz Kipșidze, a spus că în tratamentul politicianului ar trebui să fie implicați un psiholog și un psihiatru. Vorbind despre starea de sănătate a pacientului său, medicul nu a confirmat că pericolul pentru viața lui ar fi trecut și totul este în regulă.

0

Adăuga comentariu

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Pe ce veți economisi în primul rînd după creșterea tarifelor?
Despre cum se nasc zeiiКатрук Валерий
Muzeul de ceară din Codri (+Video)Катрук Валерий
Cartagina va fi distrusăКатрук Валерий
 X