Avioanele prăbușite în Etiopia și Indonezia aveau o problemă comună

Avioanele prăbușite în Etiopia și Indonezia aveau o problemă comună

Accidentele aviatice din Etiopia și Indonezia au avut loc din același motiv. La avioanele Boeing 737 MAX 8 care s-au prăbușit în Etiopia și Indonezia, stabilizatorii orizontali au fost înclinați într-un unghi neobișnuit. Despre aceasta, vineri, 15 martie, a transmis Reuters, citînd sursele sale.


Se remarcă faptul că studiul fragmentelor ambelor avioane ne permite să tragem o concluzie preliminară că ambele tragedii s-ar fi putut produs din același motiv.


Anchetatorii au descoperit fragmente ale cîrmei de înalțime al Baoeingului etiopian, care a fost înclinat în momentul dezastrului sub un unghi atipic pentru el. O poziție similară a stabilizatorului orizontal a fost înregistrată și la avionul Lion Air, a declarat agenția.
Publicația arată că poziția cîrmei de înalțime poate ajuta investigarea să determine ce anume a provocat căderea avionului în picaj.
Între timp, NYT, citînd sursa care a auzit conversația căpitanului navei cu dispecerul, a raportat o accelerare anormală a Boeing-ului care s-a prăbușit în Etiopia.


S-a anunțat că, imediat după decolare, aeronava de pasageri Ethiopian Airlines a început să se ridice cu o viteză prea mare.


Astfel, la trei minute după decolarea Boeing-ului de pe aeroportul din Addis Abeba, căpitanul aeronavei, cu o "voce speriată", a cerut permisiunea de aterizare. El a menționat că în acel moment dispecerii coordonau aterizarea altor două avioane.


Ziarul a adăugat că sursa a dorit să mențină anonimatul, deoarece negocierile nu au fost publicate în acest moment.


Pe 10 martie, aeronava de pasageri Boeing 737 Max 8 a companiei Ethiopian Airlines s-a prăbușit în timpul efectuării zborului de la Addis Abeba către Nairobi. Avionul a căzut la șase minute după decolare.


În octombrie 2018, Boeing 737 MAX, care zbura din Jakarta spre Pankalpinang, a căzut în mare la 13 minute după decolare.
 


Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load