COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 934 281   INFECTAȚI 363 110(+677)   TRATAȚI 347 118      DECESE 9090(+21)   Mai multe detalii 
Preşedintele stiri: 3014

Avertizare de călătorie în Grecia

17 iun. 2019,, 14:00   În lume
4607 0

După incendiile de vegetație și grevele, Ministerul britanic de Externe avertizează că țînțarii reprezintă un pericol pentru sănătatea oamenilor care călătoresc în Grecia, avînd în vedere că mușcăturile acestor insecte pot răspîndi virusul West Nile.

Autoritățile sanitare din statul elen îi sfătuiesc pe turiști să ia măsuri pentru a evita mușcăturile de țînțari, în condițiile în care 50 de oameni au murit anul trecut din cauza virusului West Nile.

„Au fost suficient de multe cazuri (de infecții cu virusul West Nile, n.red) pentru a recunoaște că este o problemă de sănătate publică”, a declarat Danai Pervanidou, directorul departamentului de combatere a bolilor infecțioase din cadrul Organizației naționale pentru Sănătate Publică din Grecia (Keelpno), conform The Guardian.

„Virusul a fost răspîndit în Grecia de păsările migratoare și recomandăm tuturor să ia măsuri de protecție, precum purtarea de îmbrăcăminte cu mînecă lungă, evitarea locurilor cu apă stătătoare, folosirea de plase de țînțari și de insecticid”, a adăugat oficialul grec.

Nu mai puțin de 316 persoane au fost infectate anul trecut în Grecia cu virusul West Nile, boală care a provocat 50 de decese.


Autoritățile elene precizează că sezonul în care boala se răspîndește a început neobișnuit de devreme. În urma probelor de laborator, au fost semnalate cazuri de West Nile atît în zone rurale, cît și urbane.

În mod normal, persoanele infectate cu virusul West Nile nu manifestă simptome. 20 la sută dintre acestea acuză simptome asemănătoare gripei, precum febră, dureri de cap și dureri. Doar 1% dezvoltă maladia gravă, arată datele centelor de control și prevenție a bolilor din Statele Unite.

Dintre cei diagnosticați anul trecut cu virusul West Nile în Grecia, 243 de oameni au avut simptome ale unor boli neurologice, precum encefalită, meningită și paralizie acută. Avînd în vedere temerile oficialilor eleni, ambasada Statelor Unite de la Atena a emis o alertă de sănătate prin care îi sfătuiește pe cetățeni să ia măsuri de prevenție, de la eradicarea zonelor în care se află țînțari la tăierea gazonului și a tufelor.

În Grecia sînt așteptați să ajungă 31 de milioane de turiști, de aproape trei ori mai mulți de cît numărul locuitorilor. Din acest motiv, autoritățile iau măsuri stricte pentru a preveni apariția infecțiilor cu virusul West Nile.

Grecia nu este singura care țară în care a fost semnalată o creștere a numărului de cazuri de infecții cu virusul West Nile. Astfel de probleme au fost înregistrate de autoritățile sanitare din Italia, Cipru, România și Serbia, notează The Guardian.

0

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Adăuga comentariu

Guvernul anunță că există un deficit de personal în structurile de stat. În opinia dvs., cum am putea rezolva această problemă?
 X