X 
Arşiţa stiri: 180
Jocurile Olimpice stiri: 134
Transnistria stiri: 1412

Aventura unui bărbat din Noua Zeelandă care a căzut din barcă cînd pescuia

7 ian. 01:00   Externe
2833 0

Pe 2 ianuarie, Will Fransen din Cambridge, Insula de Nord a țării, a plecat singur la pescuit, cu barca sa de 12 metri. Plănuia să se întoarcă a doua zi, dar nici nu bănuia prin ce avea să treacă.

A prins un pește mare, însă, în momentul în care încerca să-l tragă în barcă, Fransen a căzut peste bord.

A încercat să înoate după ambarcațiune, dar, după cîțiva metri, și-a dat seama că nu avea nicio șansă. Bărbatul de 61 de ani se afla la aproximativ 30 de mile marine, circa 55 de kilometri, est de insula Te Ika-a-Māui.

Temperatura apei atît de departe de coasta Noii Zeelande variază între 20° Celsius în timpul zilei și în jur de 15° Celsius noaptea. Lui Fransen îi era clar: cu cît trecea timpul, cu atît avea șanse mici de supraviețuire, notează Noi.md cu referire la libertatea.ro.

La un moment dat, a văzut o înotătoare apărînd în apă în apropiere și a zărit un rechin. Din fericire, răpitorul părea să nu fie interesat de naufragiat.


S-a deplasat mulți kilometri spre sud de-a lungul nopții. În cele din urmă, a doua zi a zărit o barcă cu trei pescari. „Ideea salvatoare a fost să fac să reflecteze lumina soarelui folosind ceasul de la mînă”, a explicat Fransen.

Pescarii l-au văzut, l-au scos din apă, bărbatul hipotermic a fost dus pe țărm, iar o ambulanță l-a transportat la un spital din apropiere.

Povestea nebună s-a încheiat cu bine pentru Fransen: în afară de arsuri solare puternice pe față și pe umeri, bărbatul este sănătos și, conform propriei declarații, vrea să plece în căutarea bărcii sale, în Pacificul de Sud.

6
0
0
1
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав