COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Autoritățile SUA, îngrijorate de misterioasele colete trimise din China

Autoritățile SUA, îngrijorate de misterioasele colete trimise din China

Departamentele de agricultură ale mai multor state americane au publicat comunicate de presă în ultimele zile avertizîndu-i pe rezidenții lor despre pachete suspecte care conțin semințe misterioase, probabil trimise din China.

„Tipurile de semințe din pachete sînt în prezent necunoscute și este posibil să conțină specii de plante invazive”, a avertizat luni Departamentul Agricultură din Ohio. „Dacă primiți un pachet de acest tip, vă rugăm să NU semănați aceste semințe. Dacă sînt într-un pachet sigilat, nu deschideți pachetul”, a recomandat autoritatea.


Departamentul pentru Agricultură din Ohio spune că „pot conține buruieni nocive, pot introduce boli în plantele locale sau pot fi periculoase pentru animale”.

Avertismente similare au fost emise de departamentele de agricultură din statele Washington, Louisiana, Virginia și Kansas. Conform presei locale și fotografiilor distribuite de rezidenți pe rețelele de socializare, pachetele au fost trimise și în Utah și Arizona, informează smartradio.ro.

Unele dintre ele au fost etichetate ca și cum ar fi bijuterii și conțineau caractere chinezești pe etichetele lor. Motivațiile din spatele acestor expedieri rămîn obscure. Potrivit departamentului de poliție din Ohio, acesta ar putea fi „brushing”, o tehnică folosită în comerțul online, care presupune îmbunătățirea recenziilor unui produs prin generarea de comenzi false.

„Am prefera ca oamenii să ne contacteze pentru a scăpa de aceste semințe în mod corespunzător”, recomandă oamenii legii.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load