X 
Criza energetică stiri: 1714
Cutremure stiri: 387
Eurovision stiri: 423

Autoritățile române neagă că România ar fi printre principalii furnizorii de armament ai Ucrainei

28 dec. 2022,, 14:00   Război în Ucraina
1930 1

Ministrul român al Economiei, Florin Spătaru, a respins afirmaţiile privind livrarea de arme Ucrainei de către România, precizînd că la instituţia pe care o conduce nu există contracte în derulare pentru echipamente sau muniţie produse în România, transmite digi24.ro.

„Sînt afirmaţii ale unor oficiali de care eu nu am cunoştinţă. Ceea ce pot să vă spun este că Ministerul Economiei nu are cunoştinţă despre contracte directe realizate între companiile româneşti cu companii sau cu autorităţi ucrainene”, a spus ministrul român al Economiei, citat de Agerpres.

Zilele trecute, șeful Statului Major al armatei ruse, Valeri Gherasimov, indicase România drept unul dintre principalii furnizorii de armament pentru Ucraina, alături de SUA, Marea Britanie și Polonia.

„Aceste afirmaţii legate de potenţiala livrare a acestor produse sînt, din punctul meu de vedere, afirmaţii care nu sînt fundamentate corespunzător.

La Ministerul Economiei nu avem în acest moment contracte în derulare pentru echipamente sau muniţie produsă în România”, a declarat Spătaru marţi, la Craiova, răspunzînd unei întrebări legate de afirmaţiile unor oficiali ruşi privind livrarea de arme Ucrainei, de la începutul războiului.


4
1
0
0
9

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ar trebuie să fie interzisă în Chișinău depășirea limitei de viteză de 30 km/h?