COVID-19 în MOLDOVA

Autorităţile din Amsterdam sfătuiesc vizitatorii să evite Cartierul Roşu

Autorităţile din Amsterdam sfătuiesc vizitatorii să evite Cartierul Roşu

Autorităţile din Amsterdam au închis sîmbătă unele străzi din apropierea faimosului Cartier Roşu din oraş din cauza aglomeraţiei şi au sfătuit vizitatorii să evite zona, informează DPA, scrie agerpres.ro.

Pentru respectarea recomandărilor de distanţare socială, municipalitatea a implementat traficul cu sens unic în zonă şi a monitorizat cu atenţie fluxul de vizitatori, înainte de a considera zona prea aglomerată, scrie tv8.md

“Nu veniţi în Cartierul Roşu. Este prea aglomerat”, avertiza sîmbătă seara pe Twitter o postare de pe contul municipalităţii.


Lucrătorii sexuali din Olanda, mulţi activînd în Cartierul Roşu, şi-au putut relua activitatea de la 1 iulie, după ce industria a încetat efectiv să mai funcţioneze în timpul pandemiei de coronavirus.

O destinaţie turistică populară, oraşul a înregistrat un aflux de turişti în ultimele săptămîni, în contextul relaxării restricţiilor şi a redeschiderii graniţelor în mai multe ţări europene.

Înainte de weekend, vineri, autorităţile au precizat că afacerile din Amsterdam au o responsabilitate suplimentară în a impune distanţa de 1,5 metri între clienţi, în condiţiile în care “numeroşi vizitatori străini nu cunosc măsurile luate împotriva coronavirusului în Olanda”.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load