COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 929 781   INFECTAȚI 361 828(+712)   TRATAȚI 345 226      DECESE 9022(+37)   Mai multe detalii 
Preşedintele stiri: 3012

Autorităţile americane blochează zborurile spaţiale ale companiei Virgin Galatic

3 sep. 22:30   În lume
1335 0

Administraţia Federală pentru Aviaţie (FAA) din Statele Unite a decis joi să interzică zborurile în spaţiu ale vehiculului SpaceShipTwo, fabricat de compania Virgin Galactic, pînă cînd agenţia va finaliza raportul anchetei ce vizează un incident petrecut în timpul unui zbor din luna iulie sau pînă cînd va stabili că astfel de incidente nu afectează siguranţa publică, informează Reuters.

FAA a confirmat miercuri că anchetează o deviere de la traiectoria de coborîre a vehiculului SpaceShipTwo, care l-a transportat pe fondatorul şi CEO-ul companiei Virgin Galactic, miliardarul Richard Branson, pînă la limita cu spaţiul, pe 11 iulie.

Reprezentanţii FAA, o agenţie responsabilă cu protejarea publicului în timpul lansărilor şi revenirii pe Terra a vehiculelor comerciale dedicate transportului spaţial, afirmă că "SpaceShipTwo a deviat de la traiectoria autorizată de Controlul Traficului Aerian în timpul coborîrii sale spre Spaceport America" din New Mexico.

"Virgin Galactic nu va putea să lanseze din nou vehiculul său SpaceShipTwo pînă cînd FAA nu va finaliza raportul anchetei sau pînă cînd nu va stabili că problema asociată acelui incident nu afectează siguranţa publică", a precizat agenţia americană.

Reacţionînd după comunicatul FAA, reprezentanţii companiei Virgin Galactic au declarat că "analizează cauzele incidentului şi încearcă să găsească o modalitate pentru a preveni producerea unor astfel de evenimente în timpul misiunile viitoare".

Ei au adăugat că acea deviere din timpul zborului spaţial din luna iulie, cunoscut sub numele de "Unity 22", a fost "o traiectorie controlată şi intenţionată, care a permis misiunii 'Unity 22' să ajungă cu succes în spaţiu şi să aterizeze în siguranţă în Spaceport America din New Mexico" şi că "în niciun moment pasagerii şi echipajul nu s-au aflat în pericol".

"Colaborăm îndeaproape cu FAA pentru a sprijini o analiză detaliată şi o rezolvare în timp util a acestei chestiuni", au mai spus reprezentanţii companiei Virgin Galactic.

Miercuri, compania miliardarului Richard Branson anunţase că "acel zbor spaţial a coborît într-adevăr sub altitudinea programată a aeronavei... pe o distanţă scurtă şi pentru un interval scurt de timp (1 minut şi 41 de secunde)".

În aceeaşi zi, Virgin Galactic anunţase că plănuieşte un alt zbor orbital al vehiculului SpaceShipTwo din New Mexico şi că are în vedere o fereastră de lansare la sfîrşitul lunii septembrie sau la începutul lunii octombrie, în funcţie de verificările sale tehnice şi de condiţiile meteorologice. Acel zbor ar urma să transporte în spaţiu un echipaj alcătuit din trei persoane, membri ai Forţelor Aeriene Italiene şi ai Consiliului Naţional de Cercetare din Statele Unite.

Richard Branson s-a aflat printre cei şase angajaţi ai companiei Virgin Galactic care au participat la zborul orbital din luna iulie, cînd au reuşit să ajungă la o altitudine de peste 80 de kilometri deasupra deşertului din New Mexico. Miliardarul britanic a spus că acea misiune a fost un precursor al unei noi ere în turismul spaţial şi că Virgin Galactic, o companie pe care a creat-o în 2004, doreşte să îşi înceapă operaţiunile comerciale în 2022.

0

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Adăuga comentariu

Guvernul anunță că există un deficit de personal în structurile de stat. În opinia dvs., cum am putea rezolva această problemă?
 X