Criza energetică stiri: 1523
Cutremure stiri: 271
Preşedintele stiri: 3385

Austria și Ungaria nu sînt pregătite să discute despre sancțiuni asupra gazului din Rusia

14 iul. 16:35   Război în Ucraina
2256 0

Viena și Budapesta nu sînt pregătite să discute despre sancțiuni împotriva livrărilor de gaze din Rusia. Ministrul maghiar de Externe și Relații Economice Externe, Peter Szijjarto, a declarat acest lucru joi, vorbind la o conferință de presă cu ministrul de Externe austriac Alexander Schallenberg, care a fost difuzată pe site-ul Ministerului de Externe austriac.

"În ceea ce privește dependența de gazul rusesc, sîntem în aceeași barcă. Alexandru (Schallenberg - nota TASS) a remarcat corect ieri la Budapesta că aceasta nu este dorința noastră, acesta este un fapt determinat de infrastructură și geografie. Acesta trebuie să fie luat în considerare și pus pe primul loc este interesul național de a asigura aprovizionarea cu gaze către țările noastre. În Ungaria, am precizat că nici măcar nu sîntem pregătiți să discutăm despre vreo sancțiune împotriva livrărilor de gaz. Am precizat clar că nu vom sprijini o listă de sancțiuni care va include Gazprom sau Gazprombank", a spus Szijjarto.

Szijjarto a anunțat anterior că unul dintre membrii UE a înaintat o propunere de a impune sancțiuni împotriva Gazprombank, prin care trec plățile pentru livrările rusești de gaz către Europa.

Premierul ceh Petr Fiala a declarat într-un interviu acordat pentru Reuters pe 13 iulie că cel de-al șaptelea pachet de sancțiuni UE împotriva Rusiei nu va include restricții privind aprovizionarea cu gaze rusești. Potrivit acestuia, Comisia Europeană, probabil, va aprezenta un nou pachet de sancțiuni în zilele următoare, la scurt timp după ce țările UE îl vor accepta.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

După remanierile de cadre din guvern, situația
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав