COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Austria interzice în această iarnă petrecerile în stațiunile de schi

Austria interzice în această iarnă petrecerile în stațiunile de schi. Guvernul a luat această decizie pe fondul creşterii numărului de cazuri de Sars-Cov-2, transmite stirileprotv.ro.

În plus, vrea să evite o repetare a scenariului din martie când mii de turişi au fost testaţi pozitiv de COVID-19.

În staţiunile de schi din Austria distracţia se va încheia mai devreme în acest sezon rece. Pe fondul creşterii infectărilor cu Sars-Cov-2, guvernul spune “stop” petrecerilor organizate în fiecare seară după închiderea pârtiilor.

Sebastian Kurz, cancelarul Austriei: “Riscul de infectare este pur și simplu prea mare. Pentru toți fanii sporturilor de iarnă, un lucru este clar: spunem “da” distracției la schi, dar fără petrecerile after-schi”.

În plus, restaurantele şi barurile din regiunile montane se vor închide la ora 10 seara. Măsurile au fost luate pentru a preveni transmiterea virusului COVID-19, după ce în sezonul trecut, în staţiunea de schi Ischgl au fost foarte multe cazuri de infectări. Mai exact, aproape 6.000 de persoane din 45 de ţări. Majoritatea provin din Germania, însă există și turişti din Austria, Marea Britanie și Statele Unite.


Catrin Spindler, turistă infectată cu COVID-19: “Acum, dacă stau să analizez ce a fost atunci, pot spune cu certitudine că au pus comerţul înaintea sănătăţii”.

4 turiști, un austriac și trei germani, au intentat deja un proces guvernului austriac pentru modul în care au gestionat pandemia de coronavirus în staţiunea Ischgl. Daunele cerute se ridică la 100.000 de euro.

Peter Kolba, director asociaţia VSV: “Scopul nostru este de a aduce o clarificare rapidă. Trebuie să spunem că procuratura din Innsbruck a colectat pînă acum doar hîrtii. La șase luni de la evenimente, nimeni nu a fost interogat pînă în prezent”.

Guvernul austriac a declarat, însă, că a acţionat corespunzător situaţiei, mai ales că la acea vreme se ştiau foarte puţine lucruri despre coronavirus. Primul caz oficial descoperit în stațiunea de ski Ischgl a fost făcut public pe 7 martie, însă Autoritatea publică de sănătate a Austriei a precizat că, cel mai probabil, existau cazuri de coronavirus încă din 5 februarie.

Între timp, celebra staţiune din Tirol, denumită şi “Ibiza Alpilor” încearcă să recâștige încrederea pierdută. În acest sezon rece se vor folosi echipamente speciale care vor elimina virușii din cabine. În plus, cei care administrează zona spun că toate cazurile de coronavirus vor fi izolate cât mai repede posibil.

Andreas Steibl, asociație turism: “Angajații vor fi testați la începutul sezonului de schi, dar vor fi testați și săptămînal. În plus, le recomandăm oaspeților noştri să arate şi ei un test de coronavirus la check-in”.

Dacă acest lucru este suficient, rămîne de văzut. Rezervările sunt încă modeste.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load