Coronavirus stiri: 8217
Obiectiv european stiri: 320
Criza energetică stiri: 962

Australia va acorda Ucrainei un ajutor militar în valoare de 74 milioane dolari

4 iul. 09:30   Război în Ucraina
1414

Prim-ministrul Australiei, Anthony Albanese, a anunțat un nou pachet de asistență militară pentru Ucraina și a promis că țara sa va fi de partea Kievului la Curtea Internațională de Justiție în timpul examinării dosarului împotriva Federației Ruse. Despre acest lucru se spune în declarația șefului guvernului australian, lansată luni.

"Ca răspuns la cererea de sprijin din partea Președintelui Zelenski, Australia va oferi asistență militară Kievului în valoare de 99,5 milioane de dolari australieni (67,8 milioane de dolari). Acesta va include 14 transportoare blindate, 20 de vehicule Bushmaster și alte echipamente militare produse de industria de apărare australiană, precum și o contribuție la Fondul fiduciar NATO", a spus Albanese, adăugînd că, astfel, suma totală a asistenței militare acordate de Australia Forțelor Armate ale Ucrainei va depăși 388 milioane de dolari australieni (230,6 milioane de dolari).

Premierul a mai spus că alte 8,7 milioane de dolari australieni (5,9 milioane de dolari) vor fi trimise Serviciului de Grăniceri din Ucraina pentru modernizarea echipamentelor de supraveghere, asigurarea securității cibernetice și consolidarea forțelor de reacționare rapidă în teritoriu.

În plus, Australia va anula taxele pe toate bunurile ucrainene furnizate pe continent și "va sprijini Ucraina la Curtea Internațională de Justiție, în cazul său împotriva Rusiei".

"Vizita mea la Kiev, precum și vizitele recente ale altor lideri mondiali, dau un semnal clar că țări democratice precum Australia vor fi alături de poporul ucrainean în vremurile grele", a spus Albanese, amintind că guvernul său intenționează, de asemenea, să se alăture interdicției privind importul de aur rusesc și să impună sancțiuni împotriva mai multor miniștri ruși.

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Experții vorbesc despre un posibil deficit de apă în Moldova. Ce ar trebui să facem?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав