COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 937 115   INFECTAȚI 363 110(+659)   TRATAȚI 348 276      DECESE 9141(+22)   Mai multe detalii 
Preşedintele stiri: 3018

Australia şi-a abandonat obiectivul de a-şi vaccina aproape toată populaţia pînă la sfîrşitul 2021

12 apr. 23:00   În lume
1911 0

Australia şi-a abandonat obiectivul de a-şi vaccina aproape toată populaţia de 26 de milioane de locuitori pînă la sfîrşitul anului 2021 în urma recomandărilor ca persoanele sub 50 de ani să fie imunizate mai degrabă cu vaccinul anti-COVID-19 dezvoltat de Pfizer decît cu cel produs de AstraZeneca, informează Reuters.

Australia, care mizase pe serul AstraZeneca pentru majoritatea imunizărilor din programul său de vaccinare nu şi-a stabilit noi obiective pentru finalizarea acestuia, a declarat prim-ministrul Scott Morrison într-o postare pe Facebook duminică după-amiază.

"Deşi ne-am dori să vedem aceste doze administrate înainte de sfîrşitul anului, nu este posibil să fie stabilitate astfel de obiective date fiind numeroasele incertitudini implicate", a precizat Morrison.

Australia a anunţat joi că a decis să oprească administrarea vaccinului anti-COVID-19 dezvoltat de AstraZeneca pentru cei sub vîrsta de 50 de ani, după ce autorităţile de reglementare din Europa au reiterat posibilitatea existenţei unor legături între administrarea serului AstraZeneca şi cazuri rare de formare de cheaguri de sînge.

Ţara plănuise iniţial să îşi vaccineze întreaga populaţie pînă la sfîrşitul lunii octombrie.

Ofiţerul medical şef al Australiei, Paul Kelly, a declarat că Australia va dispune de 40 milioane de doze de la Pfizer pînă la sfîrşitul anului, suficiente pentru a-şi vaccina întreaga populaţie adultă.

Răspunsul dur al Australiei în faţa pandemiei de COVID-19 a oprit în mare măsură transmiterea comunitară a virusului, însă campania de vaccinare a devenit un subiect politic fierbinte - şi o sursă de tensiuni între prim-ministrul Morrison şi liderii statelor şi teritoriilor australiene - după administrarea pînă în prezent a doar 1,6 milioane de doze din obiectivul de patru milioane pînă la sfîrşitul lunii martie.

Australia a început vaccinările mult mai tîrziu decît altele ţări, parţial din cauza numărului redus de infecţii - cu puţin sub 29.400, dintre care 909 soldate cu decese - de la începutul pandemiei.

0

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Adăuga comentariu

Se împlinește un an de președinție a Maiei Sandu. Evaluați munca ei în această funcție
 X