Criza energetică stiri: 791
Preşedintele stiri: 3236
Puterea stiri: 7328
Obiectiv european stiri: 288

Australia îşi va redeschide frontierele

7 feb. 23:30   Război în Ucraina
1529

Australia îşi va redeschide frontierele pentru turiştii complet vaccinaţi la 21 februarie, a anunţat luni prim-ministrul Scott Morrison, după ce a impus unele dintre cele mai stricte restricţii de intrare din lume, informează France Presse.

"Au trecut aproape doi ani de cînd am decis să închidem frontierele Australiei", a explicat Morrison după o reuniune a cabinetului asupra securităţii naţionale, precizînd că ţara "îşi va redeschide frontierele pentru toţi deţinătorii de vize la 21 februarie".

"Dacă sînteţi dublu vaccinaţi, vă aşteptăm cu nerăbdare să vă primim din nou în Australia", a spus el.

Insula-continent uriaşă şi-a închis graniţele în martie 2020, încercînd să profite de insularitatea sa pentru a se proteja de pandemie.

În ultimii doi ani, australienilor li s-a interzis în mare parte să-şi părăsească ţara şi doar cîţiva vizitatori au primit derogări de a intra pe teritoriu.

Aceste restricţii au separat familii, au afectat sectorul turismului şi au stîrnit dezbateri asupra statutului Australiei ca ţară deschisă, modernă şi orientată spre exterior.

Închiderea frontierelor a costat 2,27 miliarde de euro în fiecare lună, potrivit Camerei de Comerţ şi Industrie australiene.

Această nouă deschidere face parte din abandonul politicii draconice cunoscute sub numele de "zero COVID-19" mult timp în vigoare înainte de a fi depăşită de valul variantei Omicron.

Doar cîteva ţări, printre care Japonia, China, Noua Zeelandă şi insulele Pacificului, îşi menţin graniţele închise.

În ciuda acestui anunţ, restricţiile sînt menţinute pentru deplasări în interiorul Australiei.

Statul întins Western Australia rămîne închis pentru majoritatea nerezidenţilor. În prezent, este mai uşor să călătoreşti de la Sydney la Paris decît la Perth.

0

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Moldova, împreună cu Ucraina, a primit statutul de țară candidată la UE. Cum, în opinia dumneavoastră, se va schimba viața moldovenilor?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав