Criza energetică stiri: 766
Preşedintele stiri: 3228
Puterea stiri: 7216
Obiectiv european stiri: 287

Audierile privind recunoașterea Azov ca organizație teroristă în Rusia au fost amînate

26 mai. 13:45   Război în Ucraina
2032

Curtea Supremă a Rusiei a amînat pînă pe 29 iunie audierile privind cererea Parchetului General de a recunoaște batalionul ucrainean Azov ca organizație teroristă și de a interzice activitățile sale în Rusia, transmite TASS cu referință la serviciul de presă al instanței.

În cadrul ședinței din 26 mai, instanța a decis să examineze acest caz cu ușile închise, după care a amînat ședința. Procuratura Generală a intentat un proces pentru interzicerea Azov după propunerea relevantă a FSB – o astfel de procedură este prevăzută de legea rusă. În cazul unei decizii pozitive a Curții Supreme, orice membru al Azovului poate fi atras la răspundere drept complice al unei organizații teroriste. În Rusia a fost deja deschis un dosar penal împotriva luptătorilor săi, care au fost reținuți la Azovstal.

Potrivit reprezentantului oficial al Ministerului rus al Apărării, generalul-maior Igor Konașenkov, din 16 mai, 2.439 de luptători Azov și militari ai Forțelor Armate ale Ucrainei (AFU), blocați pe teritoriul uzinei Azovstal din Mariupol, s-au predat.

1

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Moldova, împreună cu Ucraina, a primit statutul de țară candidată la UE. Cum, în opinia dumneavoastră, se va schimba viața moldovenilor?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав