X 
Arşiţa stiri: 180
Jocurile Olimpice stiri: 137
Transnistria stiri: 1455

Au fost numite trei cele mai vizitate țări din lume

12 iun. 19:30   Externe
4697 0

În fiecare an, tot mai mulți oameni călătoresc în întreaga lume, iar cererea pentru destinații turistice celebre crește nebunește, ceea ce aduce o sumă impunătoare de bani în bugetul țărilor, datorită taxelor. În 2023, cea mai populară destinație pentru călători a fost Franța.

Se știe că Italia, mai exact Veneția, a avut atît de mulți turiști, încît țara a introdus o taxă specială de turism pentru a reduce afluxul de vizitatori. Cu toate acestea, acest stat este în continuare ținta destinațiilor prioritare pentru vacanță, de aceea își păstrează locul în top-10 cele mai vizitate țări. UN Tourism a întocmit o statistică a destinațiilor turistice și a întocmit propriul clasament, relatează obozrevatel.

Franța a ocupat primul loc în clasament. Nu este de mirare, deoarece anul trecut rețelele de socializare au fost „inundate” cu fotografii în fața Turnului Eiffel din Paris din diferite unghiuri. Țara a avut un total de 100 de milioane de sosiri și a cîștigat 68,6 milioane de dolari din servicii turistice.

După Franța, pe locul doi s-a clasat centrul cumpărăturilor și al siestei - Spania. Aceasta a primit 85,2 milioane de vizitatori în 2023 și a cîștigat 92 de milioane de dolari de pe urma acestora, ceea ce depășește încasările rivalei sale, care a ocupat primul loc în topul călătorilor.

Pe locul 3 se află Statele Unite ale Americii, care a fost vizitată de 66,5 milioane de persoane din întreaga lume. Dar profitul țării a fost de 175,9 milioane de dolari, ceea ce face ca Statele Unite să fie lider în clasamentul țărilor care au obținut cel mai mare venit de pe urma turiștilor.

4
2
0
2
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав