COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 999 493   INFECTAȚI 390 742(+1783)   TRATAȚI 367 199      DECESE 10452(+8)   Mai multe detalii 
Coronavirus stiri: 7823
Criza energetică stiri: 477

Au fost numite țările care vor dispărea în curînd de pe fața Pămîntului

5 noi. 2021,, 08:45   În lume
2060 0

Încălzirea globală va duce la dispariția mai multor state insulare din cauza topirii ghețarilor și creșterea nivelului mării, transmite Noi.md.

Printre teritoriile care pot fi afectate de schimbările climatice se numără Kiribati, Tuvalu și Insulele Marshall.

După cum a declarat coordonatorul rețelei globale a ONG-urilor de mediu Climate Action Network din Kiribati, Peleniza Alofa, summitul ONU de la

Glasgow este un eveniment vital pentru statele insulare. Ea a reamintit că creșterea nivelului mării și intensificarea furtunilor tropicale reprezintă un pericol pentru viața oamenilor și agricultura din regiune.

"Nu este vorba despre evenimente unice. < ... > Este vorba despre fenomene naturale care amenință să ne înghită complet casele", a spus Alofa.


Potrivit publicației, fostul președinte al Kiribati, Anote Tong, în discursul său de la summitul COP 26 de la Glasgow, a vorbit despre amenințările pe care le prezintă schimbările climatice pentru țara sa. De asemenea, el a criticat politica Australiei în acest domeniu, se spune în articol.

Oamenii de știință au subliniat în repetate rînduri necesitatea de a limita creșterea temperaturii pe Pămînt cu 1,5-2 grade Celsius pentru a atenua efectele negative ale încălzirii globale. În acest scop, mai mult de 190 de state au semnat Acordul de la Paris în 2015, care prevede un plan de acțiuni concrete pentru atingerea acestui obiectiv.

Documentul nu implică o renunțare completă la combustibilii fosili, dar țările trebuie să ia măsuri pentru a reduce emisiile de gaze cu efect de seră și pentru a trece la surse regenerabile de energie.

0

Adăuga comentariu

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Pe ce veți economisi în primul rînd după creșterea tarifelor?
Despre cum se nasc zeiiКатрук Валерий
Muzeul de ceară din Codri (+Video)Катрук Валерий
Cartagina va fi distrusăКатрук Валерий
 X