COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 551 348   INFECTAȚI 258 624(+43)   TRATAȚI 251 389     DECESE 6244(+2)   Mai multe detalii
Preşedintele stiri: 2819
Puterea stiri: 6279
Coronavirus stiri: 7238

Au fost numite noile simptome ale infecției cu tulpina Delta

24 iun. 07:26   În lume
1735 0

Pacienții infectați cu tulpina Delta a coronavirusului au simptome atipice pentru COVID - dureri de cap, rinoree, "gîdilat" în gît.

Cei infectați cu tulpina Delta a coronavirusului au simptome noi pe care alte mutații ale virusului nu le-au avut: dureri de cap, rinoree, "gîdilat" în gît, poate exista și sindromul diareic. Despre acest lucru a declarat expertul OMS, șefa Departamentului de Epidemiologie al Universității Naționale de Medicină ”Daniil Galițki” din Lviv, Natalia Vinograd, într-un interviu cu UNIAN.

"Faptul că Ucraina va avea probleme cu tulpina Delta este cu siguranță. 92 de țări au confirmat deja circulația Deltei. Evident, acest număr va crește zilnic, pentru că nu ne putem separa. În vară, din păcate, vor exista mult mai multe riscuri, deoarece procesele de migrație sînt în creștere: oamenii au început să se miște mai mult și au început să se formeze variante noi, care se vor transforma în continuare în mutații – mutațiile "moscovită", "nepaleză", "vietnameză", toată lumea vorbește despre ele", a spus ea.

Potrivit acesteia, pacienții cu tulpina Delta au un nou sindrom asemănător cu ARVI".

"Cefalee, rinoree și durere în gît. Acest complex nu exista în versiunea alfa, acest lucru este tipic pentru Delta. Poate exista și complexul clasic, care se observă în tulpina din Wuhan, poate exista sindromul diareic - diaree, vome, intoxicație", a spus Vinograd.


De asemenea, potrivit ei, o altă caracteristică este că, la începutul bolii, pacientul cu tulpina Delta poate să nu aibă febră, așa cum se întîmplă în cazul ARVI.

"De aceea, este necesar să fim foarte atenți la orice abatere în starea de sănătate, să rămînem acasă și să anunțăm medicul de familie, care ne va ajuta în această situației ", a adăugat Vinograd.

În plus, expertul OMS a menționat că persoanele care au fost bolnave sau care s-au vaccinat, în caz de infecție cu tulpina Delta, o vor suporta mai ușor și vor exista mai puține cazuri fatale.

Recomandă:

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


[No canvas support]
  • Votat 0
🔽🔽