TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Atenție, cad iguane din copaci! Avertizare neobișnuită în Miami

Atenție, cad iguane din copaci! Avertizare neobișnuită în Miami

Serviciul Național de Meteorologie (NWS) din Miami a emis marți o avertizare pentru populație de posibile căderi de iguane din copaci, din cauza temperaturilor scăzute, potrivit The Verge.

Iguanele sînt animale cu sînge rece care devin inerte cînd temperaturile scad sub 4 grade.

”Nu este ceva ce prognozăm de obicei, dar să nu fiţi surprinşi dacă vedeţi iguane care cad din copaci la noapte, cînd minimele vor coborî pînă la 30 şi 40 de grade Fahrenheit (minus 1 grad Celsius şi 4 grade Celsius- n.red.), se arată într-un mesaj publicat pe Twitter de NWS.


”Pot cădea din copaci, dar nu sînt moarte”, atenționează NWS. O răcire similară a vremii din 2018 a produs mai multe astfel de situații, cu iguane înghețate bocnă căzînd din copaci în curțile oamenilor, arată sursa citată.

Astfel de condiţii meteorologice sînt neobişnuite în statul american, unde temperaturile din timpul iernii nu scad de obicei sub circa 18 grade Celsius. Iguanele își revin de regulă singure la viață, deși un episod de răcire a vremii din 2010 a redus mult populația din Florida a acestui animal. Produc pagube importante Iguanele nu sînt originare din Florida, ele fiind aduse în această zonă de călători din America Centrală şi America de Sud, în anii ’60.

Animalele s-au adaptat la climatul subtropical din acest stat american, dar produce acum prejudicii, pentru că afectează trotuarele și fundațiile caselor prin gropile pe care le sapă. Daunele sînt atît de serioase, încît municipalitatea din West Palm Beach a avut nevoie de investiții de 1,8 miliarde de dolari pentru reparații de urgență.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load