AJUTOR PENTRU REFUGIAȚI   STATISTICA:   Au intrat 471 287  Au ieșit 387 046   Au rămas 84 241     Mai multe detalii
Transnistria stiri: 893
Criza energetică stiri: 725
Preşedintele stiri: 3204

Asociația Internațională a Autorităților Anticorupție are o nouă conducere

5 ian. 17:45   Război în Ucraina
1623 0

La 5 ianuarie 2022, reprezentanții Autorității Naționale de Integritate au participat în calitate de observatori, în format online la Adunarea Generală a Asociației Internaționale a Autorităților Anticorupție (IAACA).

În cadrul acesteia a fost ales în calitate de Președinte al IAACA, Simon Peh, conducătorul Comisiei Independente de Combatere a Corupției (ICAC), Hong Kong, China. De asemenea, au fost aprobate amendamentele la art. 9 din Constituția IAACA și aleși noi membri ai Comitetului Executiv ai organismului internațional.

IAACA a fost înființată în 2006. Este o organizație independentă, apolitică, anticorupție, compusă din instituții responsabile cu investigarea, urmărirea penală și prevenirea corupției în întreaga lume. Peste 140 de țări și regiuni participă la Asociație prin calitatea de membru organizațional și individual.

Obiectivul Asociației este de a promova implementarea efectivă a Convenției Națiunilor Unite împotriva Corupției (UNCAC), promovînd colaborarea constructivă între membrii săi în prevenirea și controlul corupției, precum și în recuperarea activelor și cooperarea internațională.

0

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Scumpirea carburanților vă poate motiva să renunțați la mașină?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав