COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 937 115   INFECTAȚI 365 713(+548)   TRATAȚI 349 581      DECESE 9192(+30)   Mai multe detalii 
Preşedintele stiri: 3020

Asistenta principală a guvernatorului New Yorkului demisionează

9 aug. 23:00   În lume
1197 0

Asistenta principală a guvernatorului statului New York (nord-estul SUA) Andrew Cuomo a demisionat duminică, pe fondul acuzaţiilor procurorului general potrivit cărora guvernatorul a hărţuit sexual 11 femei, relatează luni Reuters.

Melissa DeRosa, secretara guvernatorului, ar fi încercat să acopere acţiunile guvernatorului şi să se răzbune împotriva unuia dintre acuzatorii săi. Numele ei a fost menţionat de 187 de ori în raportul de 168 de pagini ce a fost publicat marţi.

"Personal, ultimii 2 ani au fost emoţional şi mental obositori. sînt pentru totdeauna recunoscătoare pentru oportunitatea de a
fi lucrat cu astfel de colegi talentaţi pentru statul nostru", a declarat DeRosa într-un comunicat.

Potrivit raportului, Cuomo a pipăit, sărutat şi făcut comentarii implicînd 11 femei şi a încălcat astfel legea, determinînd procurorii locali să lanseze o investigaţie penală şi reaprinzînd apelurile pentru ca el să demisioneze.

Cuomo a rezistat apelurilor de a demisiona, venite inclusiv de la colegi democraţi precum preşedintele Joe Biden, dar s-ar putea în curînd confrunta cu o procedură de "impeachment" pentru a fi dat jos din funcţie de către parlamentarii statului.

Comisia judiciară a Adunării Statului New York are programată o întîlnire pentru a aborda procedurile de impeachment luni la 9.30 ora locală (13.30 GMT).

Între timp, o fostă asistentă ce a depus o plîngere penală împotriva lui Cuomo săptămîna trecută acuzîndu-l că a pipăit-o la conacul executiv din Albany vorbeşte public pentru prima dată într-un interviu televizat urmînd a fi difuzat luni, spunînd că guvernatorul "trebuie tras la răspundere".

Brittany Commisso, una dintre cele 11 femei pe care Cuomo le-ar fi hărţuit sexual, a fost identificată doar ca "asistent executiv
#1" în raport.

Ea a spus anchetatorilor statului că Cuomo i-a mîngîiat sînul cu o ocazie, cea mai gravă afirmaţie cu care se confruntă guvernatorul.

Cuomo a respins acuzaţiile, deşi a recunoscut că eforturile sale de a fi afectuos cu oamenii pe care îi întîlneşte poate că i-au făcut pe unii să se simtă incomod.

Avocatul său, Rita Glavin, a declarat reporterilor vineri că acuzaţiile lui Commisso au fost fabricate, citînd e-mailuri şi alte dovezi documentare despre care ea spune că subminează povestea acesteia.

0

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Adăuga comentariu

Se împlinește un an de președinție a Maiei Sandu. Evaluați munca ei în această funcție
 X