Armata SUA a început retragerea echipamentelor din Siria

Armata SUA a început retragerea echipamentelor din Siria

Forţele armate ale SUA au început retragerea echipamentelor din Siria, a confirmat joi, 10 ianuarie, un responsabil din cadrul Departamentului Apărării, citat de AFP.

"Din motive de securitate, nu voi da deocamdată mai multe detalii", a adăugat reprezentantul Pentagonului. Informaţia a fost difuzată iniţial de CNN, comunică AGERPRES, preluată de MOLDPRES.

Calendarul retragerii trupelor americane din Siria nu este încă definitivat, menţionează France Presse. Preşedintele Statelor Unite, Donald Trump, a promis în decembrie că vor fi aduşi imediat acasă toţi cei 2000 de militari aflaţi în prezent pe teritoriul sirian. Ulterior, Washingtonul a transmis mai multe mesaje prin care a arătat că retragerea nu se va face în grabă. Unele din condiţiile anunţate - înfrîngerea definitivă a Statului Islamic şi asigurarea protecţiei combatanţilor kurzi care au luptat împotriva jihadiştilor - nu sînt asigurate, potrivit agenţiei de presă franceze.

John Bolton, consilierul pentru securitate naţională al Casei Albe, a afirmat duminica trecută, la Ierusalim, că procesul trebuie să asigure apărarea Israelului şi a altor aliaţi ai Statelor Unite din regiune. Joi, secretarul de stat american, Mike Pompeo, a evitat să dea detalii despre calendarul repatrierii trupelor; el a declarat doar că "preşedintele Trump a luat decizia de a rechema militarii, o vom face".

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load