X 
Incendii stiri: 558
Criza energetică stiri: 1741

Armata rusă susţine că monitorizează o fregată franceză în Marea Neagră

14 dec. 2021,, 23:00   Război în Ucraina
2132 1

Rusia a anunţat marţi că monitorizează o fregată franceză intrată în Marea Neagră, în plin moment de tensiuni între Moscova şi ţările occidentale în dosarul ucrainean, relatează AFP.

"Forţele şi mijloacele Flotei de la Marea Neagră au început să monitorizeze activităţile fregatei Auvergne a Marinei franceze", a transmis Ministerul rus al Apărării într-un comunicat, citat de agenţiile ruse de presă.

Contactat de AFP, ministerul nu a oferit alte precizări.

Rusia este suspectată de Occident că pregăteşte o nouă invadare a Ucrainei şi că desfăşoară forţe considerabile la frontiera lor comună. Kremlinul respinge aceste acuzaţii şi spune că, dimpotrivă, este ameninţat de către NATO, care şi-a înmulţit mijloacele aeriene şi maritime desfăşurate în regiunea Mării Negre.

În ultimele săptămîni, Rusia a afirmat de multe ori că a escortat avioane militare occidentale. Moscova a transmis de asemenea că au existat incidente cu nave ale ţărilor riverane.

Săptămîna trecută, Rusia a susţinut că a interceptat mai multe aparate de zbor franceze şi americane.

La începutul lunii decembrie, Moscova a spus că a fost evitată o "catastrofă" după ce un avion de linie rusesc a fost nevoit să îşi schimbe traiectoria pentru a evita un aparat de zbor de spionaj al NATO deasupra Mării Negre.

Rusia a anexat în 2014 peninsula ucraineană Crimeea şi este considerată susţinătoarea separatiştilor proruşi cu care sînt în război forţele ucrainene de aproape opt ani în estul Ucrainei.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ar trebui să demolăm monumentele din perioada sovietică?
Azi am văzut în vis un ARMISTIȚIU SLAVON!Сандуляк Владислав
Cartea neamuluiКатрук Валерий