X 
Arşiţa stiri: 176
Jocurile Olimpice stiri: 134
Transnistria stiri: 1455

Armata israeliană anunță o „pauză tactică”

16 iun. 14:00   Externe
2083 0

Armata israeliană a anunțat duminică o „pauză tactică” în ofensiva sa în sudul Fîșiei Gaza pentru a permite livrarea unor cantități sporite de ajutor umanitar, scrie AP.

Armata a precizat că pauza va începe în zona Rafah la ora 8.00 și va rămîne în vigoare pînă la ora 19.00. Potrivit sursei, pauzele vor avea loc în fiecare zi pînă la noi ordine.

Scopul pauzei este de a permite camioanelor cu ajutoare să ajungă la punctul de trecere Kerem Shalom, aflat în apropiere și controlat de Israel, principalul punct de intrare pentru ajutoarele care sosesc, și să călătorească în siguranță spre autostrada Salah a-Din, un drum principal nord-sud, pentru a livra provizii în alte părți din Gaza, a declarat armata. Aceasta a precizat că pauza a fost coordonată cu ONU și cu agențiile internaționale de ajutor.

Punctul de trecere a suferit un blocaj de cînd trupele terestre israeliene s-au mutat în Rafah la începutul lunii mai.


Ofensiva militară de opt luni a Israelului împotriva grupării militante Hamas a aruncat Gaza într-o criză umanitară, ONU raportînd foamete generalizată și sute de mii de oameni în pragul foametei. Comunitatea internațională a îndemnat Israelul să facă mai mult pentru a atenua criza.

Fluxul de ajutoare în sudul Fîșiei Gaza a scăzut în timp ce nevoile umanitare au crescut. Peste 1 milion de palestinieni, dintre care mulți fuseseră deja strămutați, au fugit din Rafah după invazie, înghesuindu-se în alte părți din sudul și centrul Gaza.

0
0
0
2
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав