COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 539 104   INFECTAȚI 258 484(+119)   TRATAȚI 251 347     DECESE 6240(+4)   Mai multe detalii
Preşedintele stiri: 2818
Puterea stiri: 6279
Coronavirus stiri: 7236

Armata israeliană a deschis focul asupra teritoriului Libanului

18 mai. 07:36   În lume
884 0

Trupele ONU de menținere a păcii din Liban au cerut Israelului să înceteze focul și au intensificat patrularea la granița israeliano-libaneză.

După bombardarea teritoriului Israelului din Liban, armata statului evreu în noaptea de marți, 18 mai, a lansat cel puțin 20 de rachete asupra satului libanez Kfar Shuba din sudul țării. Despre acest lucru a anunțat canalul TV Al Jazeera.

Se remarcă faptul că trupele au deschis focul asupra locurilor de unde s-au făcut încercări nereușite de a lansa șase rachete pe teritoriul israelian.

Potrivit postului de televiziune, israelienii au ridicat în aer și avioane de luptă și aparate de zbor fără pilot, care au invadat spațiul aerian libanez și au zburat deasupra zonelor sudice la o altitudine mică.

În timpul atacului de răspuns, armata israeliană a folosit rachete de semnalizare pentru a se asigura că nu a fost făcută nicio încercare de a intra în nordul Galileii din regiunile de sud ale Libanului.


În același timp, conducerea forței interimare a ONU în Liban (UNIFIL) a declarat că a cerut Israelului să înceteze focul asupra Kfar Shuba și că în curînd situația de la graniță s-a stabilizat.

Patrularea frontierei israeliano-libaneze a fost consolidată, a spus UNIFIL.

Recomandă:

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Ce activități ai vrea să practice copiii în timpul vacanței?
🔽🔽