COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 826 262  INFECTAȚI  313 849(+1407)   TRATAȚI 294 229     DECESE 7172 (+34)   Mai multe detalii
Preşedintele stiri: 2946
Puterea stiri: 6730

Arcul de Triumf din Paris este învelit cu un material textil

14 sep. 03:00   În lume
673 0

Unul dintre monumentele emblematice ale Parisului, Arcul de Triumf, a fost învelit cu un material textil. A fost ideea unui cuplu de artiști plastici, inventatorii genului numit ”împachetarea spaţiului”.

Cei doi au părăsit, însă, această lume fără să-și vadă visul cu ochii.

Proiectul a fost pus în practică de un urmaș de-al lor și a costat o avere: nu mai putin de 14 milioane de euro.

Ideea a apărut în 1961, cînd Christo și Jeanne-Claude locuiau la Paris. N-au reușit să materializeze proiectul, iar artista a murit în 2009 și 11 ani mai tîrziu s-a stins din viață și Christo. Anul acesta, nepotul lor le-a indeplinit visul.

Vladimir Yavachev, nepotul artistului: ”Știți cu toții, acest proiect a fost gîndit de Christo pînă la ultimul detaliu. Așa că trebuie să-l păstrăm așa. Și probabil unul dintre puținii oameni care-l cunoaște cu adevărat pînă la ultimul detaliu sînt eu, pentru că am a fost alături de el de atît de mult timp și am vorbit cu el la nesfîrșit despre asta, așa că trebuie să ne asigurăm că totul este într-adevăr așa cum i-ar fi plăcut lui Christo să fie. Dacă în final oamenii vin și spun că arată exact ca în desene, atunci știm că am făcut o treabă bună”.

0
Recomandă:

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Adăuga comentariu

Demiterea și arestarea Procurorului General, Alexandr Stoianoglo, au provocat reacții contradictorii în rîndul societății. Cum credeți că vor evolua evenimentele?
🔽🔽