COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Arabia Saudită: Un înalt responsabil militar destituit pentru corupţie

Un înalt responsabil militar saudit şi fiul său, aparţinînd familiei regale, au fost demişi luni, a anunţat presa oficială, cea mai recentă măsură în lupta împotriva corupţiei desfăşurată de Riad, notează AFP.


Prinţul Fahd bin Turki, comandantul forţelor comune din Yemen, şi fiul său Abdulaziz bin Fahd, viceguvernator al regiunii Al-Jouf, fac obiectul unei anchete pentru corupţie, transmite agerpres.ro.

Mai mulţi alţi ofiţeri şi civili din Ministerul Apărării sunt, de asemenea, urmăriţi pentru corupţie, potrivit unui decret regal citat de presa oficială.

Demiterea prinţului Fahd, care conduce forţele coaliţiei în Yemenul vecin, "reprezintă un semnal puternic contra corupţiei din armată" lansat de autorităţi, a comentat expertul Ali Shihabi.

Este cea mai recentă epurare lansată după demiterea la sfîrşitul lui august a unor guvernatori şi funcţionar din Ministerul de Interne acuzaţi de corupţie în cadrul proiectelor turistice în dezvoltare în regat.

În martie, ONG-ul Human Rights Watch şi-a exprimat îngrijorarea în legătură cu arestarea a 298 de responsabili saudiţi, de asemenea, acuzaţi de corupţie, subliniind posibile "puneri sub acuzare incorecte" într-un sistem judiciar netransparent.

Responsabili militari şi juridici fac parte dintre persoanele arestate pentru corupţie şi deturnare de fonduri în valoare totală estimată la 379 de milioane de riali (peste 85 de milioane de euro), potrivit Nazaha, un organism de stat de luptă împotriva corupţiei.

În noiembrie 2017, sute de prinţi şi oameni de afaceri au fost "reţinuţi", unii dintre ei timp de cîteva săptămîni, la hotelul Ritz-Carlton din Riad, în cadrul a ceea ce a fost prezentat drept o campanie anticorupţie iniţiată de prinţul moştenitor Mohammed bin Salman.

Campania a luat sfârşit la fel de brusc cum a început, câteva luni mai târziu, după recuperarea unor bunuri în valoare de peste 400 miliarde de riali (106 miliarde de dolari, 93 miliarde de euro).

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load