Transnistria stiri: 1352
Eurovision stiri: 497

Ar exista un plan viclean de distrugere a Europei?

27 sep. 2022,, 15:21 (reactualizat 27 sep. 2022,, 18:01)   Externe
3884 0

Săptămîna trecută, presa rusă a răspîndit pe scară largă vestea despre publicarea în ziarul suedez Nya Dagbladet a unor informații despre raportul secret al corporației RAND (Cercetare și Dezvoltare). Această corporație ar fi formulat un plan viclean de a distruge Europa în favoarea interesului american.

Curatorul canalului ДЕНЬ, Ilya Titov, vorbește în detaliu despre știrile senzaționale și dacă există o asemănare în materialul jurnalistic cu realitatea de astăzi și situația din lume în viitorul apropiat.

„Ideea „raportului secret” este că Statele Unite au declanșat criza europeană pentru a distruge Europa și a extrage resurse valoroase din Bătrînul Continent. Pentru a face acest lucru, Rusia a fost provocată la război, fiindu-i impuse sancțiuni pregătite din timp și forțînd Europa să li se alăture. Un element cheie al acestui plan viclean este discordia dintre Rusia și Germania, în urma căreia economia germană va fi distrusă, iar Rusia, ca urmare, va pierde o piață cheie a resurselor energetice. În același timp, Franța va fi ruptă de aprovizionarea cu uraniu, ceea ce va pune în pericol sistemul lor de centrale nucleare, care, la rîndul său, va contribui și la prăbușirea industriei germane. O mare importanță se acordă opririi implementării proiectului Nord Stream 2, datorită unui sistem de personal loial și complet incompetent. Aceste cadre cred cu fermitate în dogmele verzi, iar prin aceste cadre se înțeleg miniștrii germani ai Afacerilor Externe și Economiei Burbock și Habeck. Prăbușirea economiei Germaniei și apoi a întregii economii europene va contribui la fluxul de resurse către Statele Unite. Fără acest flux, spune autorul raportului, America se va confrunta cu un colaps economic cauzat de cîțiva ani de pompare haotică a economiei cu bani și de creșterea explozivă a datoriei naționale a SUA. Ieșirea se vede în distrugerea economiei europene”, crede Titov.

Totuși, potrivit lui Titov, cel mai interesant punct al „memorandumului”, lipsit pe nedrept de atenție din partea presei, este că același ziar suedez susține că creșterea șomajului în Europa va stimula migrația forței de muncă a tinerilor europeni educați în Statele Unite. Afirmația se bazează pe presupunerea că pur și simplu nu au unde să meargă.


„Să ne îndepărtăm de materialul RAND și să ne întoarcem la realitatea noastră. Este important ca plecarea în State să fie văzută ca singura alternativă la existența șomerilor într-o Europă moartă. Recesiunea economiei europene este evidentă, iar șomajul care va urma inevitabil acestei recesiuni este, de asemenea, evident. În acest caz, Rusia are acum o mare șansă să smulgă o bucată din plăcinta europeană pentru personal din fălcile Statelor Unite și Chinei (care au un stimulent financiar mult mai mare pentru a invita angajați valoroși) și să înceapă o campanie pentru a atrage și obține cei mai buni specialiști care vor da un impuls puternic industriei acasă. Criza din Europa nu este eternă și nici oportunitatea de a atrage cei mai pricepuți și mai competenți manageri într-o țară apropiată atît geografic, cît și cultural nu va fi eternă.

Un fals ingenios, viral și plauzibil la nivel global despre „planurile viclene” ar trebui să se distingă printr-o serie de caracteristici - perspicacitate, avans și neevidență. La urma urmei, nu trebuie să fii mare savant pentru a descrie pur și simplu în cursul evenimentelor ca intrigi ale inamicului tot ceea ce se întîmplă în jur. Infantilismul și resentimentele europenilor îi fac pe aceștia, în fața vremurilor grele, să caute motivul propriului eșec în planurile viclene ale inamicului, care se preface a fi prieten. Timpul își va urma cursul, ziarele din toată Europa vor căuta în scăderea nivelului de trai al regiunii, a cărei îndestulare părea a fi eternă, planurile americanilor, intrigile chinezilor și, poate, lipsa de scrupule a rușilor. Aroganța, nepăsarea și încredere că este mai presus de legile istoriei – acestea sînt greșelile Europei, pentru care va plăti cu revenirea la vremurile fragmentării feudale”, conchide Ilya Titov.

4
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre inițiativa președintelui Franței, Emmanuel Macron, de a deschide în următoarele luni o misiune permanentă de apărare la Chișinău?