COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Aproximativ 30 de dansatori de la teatrul Mariinski, infectaţi

Aproximativ 30 de dansatori de la teatrul Mariinski, infectaţi

Aproximativ 30 de dansatori de la Teatrul Mariinski din Sankt Petersburg au fost infectaţi cu noul coronavirus, situaţie care a determinat instituţia să-şi amîne spectacolele, au anunţat luni autorităţile medicale din cel de-al doilea mare oraş al Rusiei, relatează AFP.

"Aproximativ treizeci de cazuri au fost înregistrate la teatrul Mariinski, majoritatea în rîndul balerinilor", a declarat Irina Tchindjeria, responsabil local al agenţiei sanitare Rospotrebnadzor, trasnsmiteAgerpres.ro.

''Trei persoane sînt spitalizate, celelalte urmează tratament la domiciliu'', a precizat ea, citată de agenţia Interfax.


Aproape 300 de dansatori din trupa Mariinski urmează să intre de asemenea în izolare din măsuri de precauţie, a adăugat ea.

Teatrul a confirmat pentru AFP că balerinii au fost testaţi recent pentru COVID-19 pentru că s-au ''simţit rău'', fără a oferi detalii suplimentare.

Conform afişului teatrului, spectacolele de balet programate pînă la 16 august au fost amînate. Potrivit agenţiei sanitare Rospotrebnadzor, scenele teatrului au fost dezinfectate sîmbătă.

Rusia a înregistrat luni 927.745 de cazuri de infectare cu noul coronavirus şi 15.740 de morţi de la declanşarea pandemiei, potrivit cifrelor oficiale.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load