TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

MAI multeminimizează

Aproape jumătate din cazurile pozitive din Germania sînt infectate cu tulpina britanică

Tulpina britanică a virusului SARS-CoV-2 reprezintă deja 46% din cazurile pozitive din Germania, a informat miercuri Institutul Robert Koch (RKI) de virusologie, citat de EFE, potrivit Agerpres. În urmă cu o lună noua variantă reprezenta doar 6% din cazuri.

Varianta britanică a coronavirusului avansează cu repeziciune în Germania, cu 25.000 de cazuri recente, potrivit unui raport al Institutului Koch. În urmă cu o lună noua variantă reprezenta doar 6% din cazuri, iar acum două săptămîni 22%.

RKI avertizează că această variantă, mai contagioasă şi responsabilă potrivit unor studii de cazuri mai grave de COVID-19, va continua să se extindă cu mare viteză.

Experţii semnalează că răspîndirea variantei britanice ar putea îngreuna eforturile Germaniei de a frîna cel de-al doilea val al pandemiei, care a intrat în remisie la începutul lunii ianuarie dar care a stagnat în ultima săptămînă.

Potrivit studiului, celelalte două variante mai contagioase - cele detectate în Africa de Sud şi în Brazilia - reprezintă procente mai mici în ansamblul cazurilor analizate.


RKI notează că persoanele imunizate - după ce au fost vaccinate sau au depăşit boala - nu sînt protejate în faţa acestor mutaţii precum cea britanică.

Cele 25.000 de cazuri analizate de RKI au fost depistate prin teste realizate în diferite laboratoare ale ţării care ulterior au fost analizate şi pentru mutaţia respectivă.

Germania a impus în februarie controale de frontieră controversate cu Republica Cehă şi Tirolul austriac, cu scopul de a evita răspîndirea variantei britanice, o măsură care a fost prelungită pînă la 17 martie.

Varianta B.1.1.7 reprezintă 95% dintre noile infecţii din Marea Britanie şi s-a extins în cel puţin 80 de ţări, potrivit unui studiu publicat miercuri de revista de specialitate Science.

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


MAI multe

Sondaj Toate

load