COVID-19 : VACCINAȚI 1 005 181  INFECTAȚI 409 397 (+2394)   TRATAȚI 370 993     DECESE 10 522(+9)   Mai multe detalii 
Criza energetică stiri: 546
Coronavirus stiri: 7938

Apple suspendă temporar vînzările în Turcia

25 noi. 2021,, 21:30   În lume
1563 0

Apple pare să fi încetat temporar să vîndă dispozitive în Turcia, pe măsură ce criza economică a țării s-a adîncit marți dimineață. Lira a scăzut cu 15% după ce președintele turc Tayyip Erdogan a apărat cu fermitate reducerile recente ale ratelor dobînzilor. Reuters.

Vitrina Apple din Turcia este în prezent în funcțiune, dar dispozitivele nu pot fi adăugate la un coș virtual sau cumpărate din cauza volatilității, transmite hitechglitz.com.

O liră turcească este în prezent egală cu aproximativ 0,078 USD, iar valoarea sa a scăzut constant de săptămîna trecută. În ultimul an, lira a scăzut cu 45% față de dolar.

Nu se știe cînd Apple ar putea relua vînzările în Turcia, dar inflația este aproape de 20 la sută, iar Erdogan continuă să refuze să ridice ratele, tendința descendentă ar putea continua.

(Mulțumesc, poate!)


Notă: Datorită naturii politice sau sociale a discuției pe această temă, firul de discuție se află pe forumul nostru de știri politice. Toți membrii forumului și vizitatorii site-ului sînt bineveniți să citească și să urmărească firul, dar postarea este limitată la membrii forumului cu cel puțin 100 de contribuții.

0

Adăuga comentariu

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Pe ce veți economisi în primul rînd după creșterea tarifelor?
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав
Despre cum se nasc zeiiКатрук Валерий
Muzeul de ceară din Codri (+Video)Катрук Валерий
 X