COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Apple a șters programul care permitea urmărirea polițiștilor în Hong Kong

Apple a șters programul care permitea urmărirea polițiștilor în Hong Kong

În declarația companiei se menţionează că, utilizînd această aplicație, protestatarii organizau ambuscade împotriva forţelor de ordine guvernamentale, relatează iz.ru.

Aplicația HK map live în timp real permitea urmărirea locaţiei efectivelor forţelor de ordine. Apple a primit mai multe recenzii ale utilizatorilor care afirmau că funcția a fost „utilizată în moduri care amenințau forțele de ordine și locuitorii” din regiune, scrie Reuters.

Regulile Apple permit eliminarea din distribuții a aplicaţiilor care reprezintă o amenințare pentru societate sau contribuie la încălcarea legii, menţionează agenția. Dezvoltatorul programului, al cărui nume nu este dezvăluit, a declarat agenției că nu consideră aplicaţia sa drept ilegală, întrucît protestele reprezintă o luptă a populației locale pentru libertate.


Manifestări anti-guvernamentale au loc în Hong Kong din luna iunie. Demonstranții cer, în special, abrogarea amendamentelor la legea privind extrădarea, întrucît se tem de lansarea procedurilor de extrădarea disidenţilor la cererea autorităților Chinei continentale.

Pe 4 septembrie, Carrie Lam, șefa administrației din Hong Kong, a anunțat retragerea proiectului de lege. Cu toate acestea, protestatarii insistă asupra îndeplinirii tuturor revendicărilor, inclusiv a investigării independente a acțiunilor poliției în timpul mitingurilor din 12 iunie și introducerea alegerilor generale directe pentru funcția de șef al administrației raionale și a adunării legislative.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load