”Comisia a decis să accepte angajamentele oferite de Apple. Aceste angajamente abordează preocupările noastre preliminare că Apple ar putea să limiteze ilegal concurenţa atunci cînd vine vorba de portofelele mobile pe iPhone”, a declarat şefa UE pentru antitrust, Margrethe Vestager.
UE a lansat oficial o investigaţie legată de Apple Pay în 2020, care a analizat termenii şi condiţiile pe care Apple îi stabileşte pentru integrarea Apple Pay în aplicaţii şi site-uri web, precum şi preocupările legate de tehnologia tap-and-go şi presupusele refuzuri de a accesa Apple Pay, notează Noi.md cu referire la news.ro.În 2022, Comisia Europeană a constatat că Apple Pay ar putea restricţiona concurenţa, deoarece era singura opţiune pentru utilizatorii de iPhone. De atunci, Apple a sugerat mai multe angajamente pentru a rezolva problemele şi, în ianuarie, s-a oferit să le ofere rivalilor săi acces la tehnologia de plată contactless şi portofel mobil.
"Apple s-a angajat să permită dezvoltatorilor terţi să aibă acces la tehnologia NFC fără să îi taxeze, oferind acces la funcţii-cheie ale iPhone, cum ar fi Face ID, portofelelor de plată concurente şi să permită utilizatorilor să seteze orice portofel la alegere ca opţiune implicită", a explicat Vestager.
La începutul acestui an, piaţa Comisiei Europene a testat angajamentele Apple de a colecta feedback cu privire la propuneri.
În urma evaluării sale, comisia a concluzionat că angajamentele finale ale Apple abordează preocupările cu privire la restricţiile gigantului tehnologic de a permite accesul terţilor la tehnologia sa de plăţi ”tap-and-go”.Modificările au devenit acum obligatorii din punct de vedere juridic pentru Apple.
Producătorul de iPhone are acum timp pînă pe 25 iulie pentru a implementa angajamentele, a spus Vestager. Angajamentele vor rămîne în vigoare timp de 10 ani.
Adăuga comentariu