Apelurile telefonice în țările UE, mai ieftine începînd de astăzi

Apelurile telefonice în țările UE, mai ieftine începînd de astăzi

Comisia Europeană informează că începînd de astăzi, 15 mai, apelurile telefonice și SMS-uri internaționale efectuate în interiorul UE vor fi mai ieftine.


Astfel, consumatorii vor trebui să achite un tarif minim de 19 cenți pentru un minut (+TVA) și 6 cenți pentru un SMS (+TVA).


Noile norme privind apelurile internaționale abordează discrepanțele mari de prețuri existente anterior între statele-membre. În medie, prețul standard al unui apel fix sau mobil a fost de trei ori mai mare decît prețul standard al unui apel național, iar prețul standard al unui mesaj SMS în interiorul UE era de două ori mai mare decît cel al unui SMS național. În unele cazuri, prețul standard al unui apel în interiorul UE poate fi de pînă la zece ori mai mare decît prețul standard pentru apelurile naționale.


Operatorii de telecomunicații din întreaga UE vor trebui să notifice consumatorilor noile prețuri plafon. Normele se vor aplica în toate cele 28 de țări ale UE începînd cu 15 mai și curînd și în Norvegia, Islanda și Liechtenstein.


Prețul maxim este limitat numai pentru utilizarea personală, adică pentru clienții privați. Clienții de afaceri sînt excluși de la această reglementare a prețurilor, avînd în vedere că mai mulți furnizori au oferte speciale deosebit de atractive pentru clienții de afaceri.


După eliminarea tarifelor de roaming în iunie 2017, aceste noi plafoane de preț pentru apelurile internaționale și SMS-urile din UE fac parte din revizuirea normelor privind telecomunicațiile, cu scopul de a consolida coordonarea comunicațiilor electronice și pentru a spori rolul Organismului autorităților europene de reglementare în Comunicații electronice (OAREC).


Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load