TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Apelul medicilor chinezi pentru pacienții vindecați de coronavirus

1.486 de oameni au murit pînă acum din cauza noului coronavirus. Aproape toate decesele au fost înregistrate în China continentală, în afară de trei - în Hong Kong, Filipine și Japonia.

Numărul celor infectați a crescut cu aproape 5.000, iar în total sînt peste 64.000 de cazuri. ONU a lăudat măsurile luate de Beijing pînă acum.

Mii de pacienți din China infectați cu noul coronavirus au fost vindecați cu succes și externați din spital. Acum, autoritățile chineze le cer ajutorul și îi îndeamnă să doneze sînge, care să fie folosită pentru tratarea altor bolnavi.

Zhang Dingyu, șef spital Wuhan: "Există un număr mare de anticorpi în pacienții vindecați, care pot ajuta la lupta cu virusul. Sper ca oamenii vindecați să vină la spital să doneze sînge, astfel încît să lucrăm împreună să salvăm pacienții care încă se chinuie cu boala."

Principalul oficial ONU din China, echivalentul unui ambasador al organizației, a lăudat guvernul de la Beijing pentru acțiunile luate pînă acum împotriva epidemiei, transmite Noi.md cu referire la Digi24.


Nicholas Rosellini, rezident-coordonator ONU în China: "A fost o serie de acțiuni foarte viguroase luate de către guvern. Iar experții spun că asta a ajutat la reducerea dimensiunii epidemiei în Hubei, de exemplu. Asta înseamnă că numărul cazurilor ar putea fi semnificativ mai mic decît ar fi fost altfel."

Wang Yi, ministrul chinez de Externe: "China s-a deschis în lupta cu această epidemie și a dat dovadă de transparență. Am împărtășit informațiile cu restul lumii și am lucrat împreună cu toată comunitatea globală."

Firmele chineze își reîncep activitatea oprită din cauza epidemiei, ca să limiteze impactul economic și așa mare al bolii.

He Qidong, inginer: "Deși nu putem fi luptători pe cîmpul de luptă al prevenirii epidemiei, trebuie să fim o forță vitală nouă în domeniul economic."

Cele peste 130 de companii aeriene care au redus sau care au anulat total cursele către China au pierderi estimate la 4-5 miliarde de dolari. Organizația internațională pentru Aviație Civilă crede și că Japonia și Thailanda vor pierde peste 1 miliard de dolari din turism, după ce libertatea de mișcare a chinezilor a fost limitată.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load