X 
Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Apariţie rară: O veveriţă albă, observată într-un parc din Anglia

26 ian. 2021,, 02:30   Externe
10481 0

O veveriţă albă - o raritate în lumea animalelor şi reprezentând un exemplar care suferă de albinism - a fost observată recent într-un parc din comitatul Sussex din Anglia, a anunţat duminică agenţia de presă PA, citată de DPA.


Deşi veveriţele sunt animale obişnuite în Anglia, exemplarele albe reprezintă o raritate, întrucât doar o veveriţă din 100.000 se naşte cu albinism, potrivit statisticilor dintr-un raport publicat în 2010.

Claire Brimacombe, care administrează un site dedicat veveriţelor albe din Sussex, a dezvăluit că astfel de exemplare au fost văzute de aproximativ 30 de ori în ultimele două săptămâni.

Albinismul este o maladie genetică rară, provocată de o mutaţie ce determină absenţa melaninei - pigmentul care colorează pielea, părul şi ochii -, rezultatul fiind că aceste animale au pielea şi blana albă, iar ochii lor sunt roşii.

Din cauza blănii şi pielii albe, animalelor care suferă de albinism le lipseşte camuflajul natural şi devin astfel o pradă mai uşoară pentru prădători.

Gena care determină albinismul nu este una dominantă, ceea ce înseamnă că urmaşii exemplarelor albinoase pot avea pielea şi blana în culorile obişnuite pentru speciile lor.

1
1
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?