TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Ankara este gata să sprijine Baku pe cîmpul de luptă

Forțele armate armene intenționează să treacă la utilizarea sistemelor de luptă la distanță lungă, ca răspuns la acțiunile armatei azere, folosind aruncătoare de flacări, a declarat secretarul de presă al ministerului armean al apărării, Shushan Stepanyan.

De asemenea, Turcia a declarat că este gata să sprijine Azerbaidjanul atît la masa negocierilor, cît și pe cîmpul de luptă.

"Încă dimineața devreme, Forțele Armate din Azerbaidjan folosesc sisteme de aruncare cu rachete grele TOS-1, MLRS Smerch și alte sisteme pentru ofensiva de-a lungul întregii linii a frontului. Forțele Armate din Armenia avertizează că acțiunile Azerbaidjanului nu lasă altă opțiune decît trecerea la utilizarea sistemelor de rază mai lungă și putere distructivă ", a spus Shushan Stepanyan, potrivit agenției TASS.

La 27 septembrie, Baku a anunțat o bombardare intensivă a pozițiilor armatei azere din Armenia. La rîndul său, Erevanul a fost informat cu privire la ofensiva forțelor armate azere în direcția Nagorno-Karabakh și bombardarea așezărilor din republica nerecunoscută, inclusiv centrul administrativ Stepanakert. Ambele părți au raportat că au fost uciși și răniți, inclusiv civili. Legea marțială a fost introdusă atît în ​​Armenia, cît și în Azerbaidjan și a fost anunțată mobilizarea, transmite stiripesurse.ro.

Bilanţul oficial al acestor confruntări sîngeroase a crescurt marţi la cel puţin 95 de morţi - inclusiv 11 civili, nouă azeri şi doi armeni. Bilanţul real ar putea însă să fie mai mare, în contextul în care ambele tabere susţin că au ucis sute de militari inamici.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load