Analist politic, despre discursul lui Putin: “Putin a descris Occidentul așa cum este cu valori îndoielnice”

22 feb. 16:37   Război în Ucraina
5375 3

Jurnalistul și analistul politic român Cozmin Gușă a făcut o analiză a discursului despre starea națiunii susținut de președintele Federației Ruse, Vladimir Putin.

Politologul afirmă că Putin a descris, în luarea sa de cuvînt, Occidentul așa cum este, cu multiple probleme și cu valori îndoielnice.

“Analizînd discursul de aproape două ore al lui Vladimir Putin în mod obiectiv nu l-am prins cu nicio minciună. A descris Occidentul așa cum este, în derivă economică, în derivă spirituală și religioasă, știm cum arată bisericile în Occident.

Știm cum se insistă pe treburi nelalocul lor, știm cum ni se bagă pe gît curentul LGBT, știm cum sînt siluiți din punct de vedere intelectual și cultural copiii, care trebuie să fie de acord că nu mai este mamă, nu mai este tată, părinții pot să aibă același sex. Știm cum se promovează nonvalorile în cultura occidentală, știm cum se minte în mass-media occidentală.

Putin a prezentat situația reală. Sigur că a avut un dispozitiv de discurs înflăcărat, dar foarte bine gradat. Un discurs prin care a dorit să dea siguranță oamenilor săi și pariez că a reușit”, a relatat Cozmin Gușă.


La polul opus, spune Cozmin Gușă, stă discursul președintelui american Joe Biden, care se vrea a fi liderul lumii occidentale, dar care inspiră puțină încredere, se arată convins analistul.

„Adevărul pe care l-a emis el (V.Putin - n.r.) va penetra, iar drama noastră este că va fi comparat cu ceea ce va găsi să zică Joe Biden, liderul lumii occidentale, liderul nostru, nu? Noi avem un lider de care eu mă îndoiesc că este în deplinătatea facultăților mintale sau că este perfect sănătos, se îndoiește și mass-media americană, atunci cînd dă mîna cu aerul sau răspunde nimănui, astea sînt semne să ne îngrijoreze.

Iar noi sîntem la război, la un război unde tot liderii lumii occidentale ne-au adus împreună cu Putin. Numai că ei îl au pe Putin, într-o formă excepțională, extrem de clar, limpede, greu de contrazis și neprins cu minciuna, iar noi îl avem pe unul ca Biden. Noi românii îl avem pe unul ca Biden dublat de unul ca Iohannis”, a adăugat Gușă.

89
2
0
2
9

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum apreciați activitatea Serviciului 112, mai ales, în contextul intemperiilor?