COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Americanii au bombardat propriul depozit de muniții în Siria

Americanii au bombardat propriul depozit de muniții în Siria

Coaliția americană a distrus propriul depozit de muniție lăsat în Siria în timpul retragerii, a spus purtătorul de cuvînt al coaliției, colonelul Miles Cuggins.

"La șaisprezece octombrie, după ce tot personalul și echipamentele tactice au fost evacuate, două avioane ale coaliției F-15 au efectuat un atac aerian de succes, planificat, la uzina de ciment Lafarge, pentru a distruge depozitul de muniții și pentru a reduce capacitatea obiectului pentru utilizare militară", a spus el.

Președintele turc, Tayyip Erdogan, a anunțat pe 9 octombrie despre lansarea operațiunii ”Izvorul Pacii” în nordul Siriei orientat împotriva Partidului Muncitorilor din Kurdistan (PKK) și IG. În aceeași zi, aviația turcă a atacat orașul Ras al-Ain și alte cîteva orașe siriene la granița dintre cele două țări. Ulterior a fost anunțată începerea operațiunii la sol. Sîmbătă, Ministerul Apărării al Turciei a anunțat că militarii turci și opoziția armată siriană au preluat controlul asupra orașului Ras al-Ain.


Președintele american, Donald Trump, a confirmat marți că militarii americani au părăsit zonele desfărșurării operațiunii. Potrivit acestuia, este vorba despre doar 28 de militari care acum sînt în siguranță.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load