X 
Incendii stiri: 558
Criza energetică stiri: 1730

Ambasadorul Ucrainei: Moldova a devenit un centru convenabil pentru refugiații ucraineni

22 ian. 10:15   Război în Ucraina
1891 0

Moldova a devenit un important nod de transport pe rutele refugiaților din Ucraina.

Despre acest lucru a declarat Ambasadorul Ucrainei în Moldova, Marko Șevcenko, în cadrul emisiunii "Доброго вечора, ми з України" de la TV8.

Potrivit lui, autoritățile celor două țări au acordat o atenție specială problemele de tranzit. Ambasadorul ucrainean a adus drept exemplu activitatea structurilor de frontieră, care în primele zile ale războiului au coordonat între ele diverse proceduri, inclusiv întocmirea listelor de documente temporare pentru traversare.

"Pare simplu - să treci granița în trei minute și să obții o ștampilă în pașaport. De fapt, în spatele acestui proces aparent obișnuit este o muncă imensă depusă de autoritățile celor două țări", a spus Șevcenko.

După cum a adăugat șeful misiunii diplomatice, cu timpul situația s-a stabilizat puțin, ceea ce a contribuit la faptul că putem răspunde mai consecvent la solicitările și provocările actuale.


"În prezent am lansat deja un nou tren Kiev-Chișinău, în care cetățenii ucraineni și moldoveni pot ajunge la destinație în condiții confortabile. În plus, există o legătură convenabilă cu un zbor aerian din Chișinău. Cei care doresc pot ajunge și din Ungheni la Iași. Moldova se transformă treptat într-un hub foarte convenabil pentru locuitorii Ucrainei", a conchis Șevcenko.

În ciuda faptului că mulți ucraineni se află în Moldova în tranzit, zeci de mii de refugiați rămîn în continuare în țara noastră, unde au găsit sprijin și adăpost.

2
0
0
0
11

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ar trebui să demolăm monumentele din perioada sovietică?
Azi am văzut în vis un ARMISTIȚIU SLAVON!Сандуляк Владислав
Cartea neamuluiКатрук Валерий