Criza energetică stiri: 783
Preşedintele stiri: 3233
Puterea stiri: 7326
Obiectiv european stiri: 283

Ambasadorul Ucrainei în Germania a acuzat Berlinul de încetinirea procesului de furnizare a armelor Kievului

25 mai. 07:43   Război în Ucraina
1245

Ambasadorul Ucrainei la Berlin, Andriy Melnyk, a acuzat guvernul Germaniei că amînă procesul de aprobare a livrărilor de arme în țara sa.

"Este dezamăgitor faptul că cele 15 sisteme autopropulsate antiaeriene Gepard promise anterior, pot fi livrate cel mai devreme la sfîrșitul lunii iulie, iar alte 15-abia la sfârșitul lunii august", a spus el într-un interviu pentru grupul media Funke publicat miercuri. "Și acest lucru se întîmplă, în ciuda faptului că fiecare zi contează, anume acum, cînd Rusia încearcă să cucerească noi teritorii în timpul ofensivei sale pe scară largă în Donbass, distrugînd noi orașe și golind regiuni întregi. Prin urmare, această tactică de amînare din partea "coaliției semaforului" [coaliția de guvernămînt a Germaniei formată din Social-democrați, verzi și liberali] este deosebit de supărătoare", a spus diplomatul ucrainean.

Melnyk consideră că Germania este capabilă să furnizeze Kievului cel puțin 100 de mașini de luptă pentru infanterie Marder din partea concernelor de apărare și peste 20 Marder din rezervele Bundeswehr, precum și 88 de tancuri Leopard-1. "Solicităm din nou cancelarului să dea în sfîrșit undă verde pentru punerea în aplicare a acestor livrări vitale", a spus ambasadorul.

Luni, ziarul Bild a anunțat că guvernul german și biroul Cancelarului Federal al Germaniei blochează furnizarea de Marder Ucrainei. Potrivit publicației, timp de o lună, Consiliul Federal de securitate, care include miniștri cheie, nu a luat o decizie cu privire la exportul a pînă la 100 de Marder produse de Rheinmetall. Cererea de export din partea Rheinmetall este examinată din 22 aprilie.

1

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Moldova, împreună cu Ucraina, a primit statutul de țară candidată la UE. Cum, în opinia dumneavoastră, se va schimba viața moldovenilor?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав