COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Ambasadorul сhinez a făcut haz pe seama „instructorilor ucraineni”

Ambasadorul сhinez a făcut haz pe seama „instructorilor ucraineni”

Ambasadorul Chinei în Rusia, Zhang Hanhuei, a declarat că în Hong Kong au apărut „elemente ucrainene” care vin în țară pentru a-și împărtăși experiențele de protest.

Diplomatul a menționat că o astfel de intervenție face dificilă soluționarea situației din regiune.

„Se pare că ei (ucraineni – n.r.) vin să facă schimb de experiență cu cei din Hong Kong. Și cei din urmă spun: „Vrem să trăim ca ucrainenii”. Vedeți cît de ridicol? În Hong Kong, PIB-ul pe cap de locuitor este de aproximativ 20 de mii de dolari" – îl citează pe diplomatul chinez „Komsomolskaya Pravda".


Ambasadorul a subliniat că obiectivele separatiste ale protestatarilor sînt irealizabile. „Dar o viaţă la nivelul ucrainenilor le-ar putea fi garantată”, a concluzionat el.

Potrivit FMI, PIB-ul pe cap de locuitor la capitolul putere de cumpărare din Hong Kong în 2018 s-a ridicat la peste 64 de mii de dolari, în Ucraina acest indicator fiind de peste nouă mii.

În Hong Kong, timp de cîteva luni, au loc proteste cauzate de adoptarea legii extrădării. Pe 4 octombrie a început un nou val de proteste, de data aceasta în legătură cu interdicția autorităților de a purta măști în timpul acțiunilor și adunărilor în masă. În plus, protestatarii cer o anchetă independentă a acţiunilor poliției și eliberarea protestatarilor reținuți. Aceștia insistă, de asemenea, pe anularea caracteristicii oficiale a acțiunilor ca revolte și organizarea de alegeri directe ale membrilor Consiliului Legislativ și a șefului puterii executive.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load