COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 588 000   INFECTAȚI 259 108(+166)   TRATAȚI 251 741     DECESE 6250(+3)   Mai multe detalii
Preşedintele stiri: 2823
Puterea stiri: 6282
Coronavirus stiri: 7247

Ambasadorul Rusiei în SUA a revenit la Washington

21 iun. 13:45   În lume
2686 2

Ambasadorul rus Anatolii Antonov a revenit duminică la Washington după aproximativ trei luni de aflare la Moscova, unde a fost invitat pentru consultări.

Potrivit corespondenților TASS, în jurul orei locale 18:00 (luni, 01:00 ora Moscovei), Antonov a intrat cu mașină de serviciu pe teritoriul ambasadei ruse la Washington.

Cu câteva ore mai devreme, Antonov a sosit cu un zbor regulat Aeroflot la New York pe aeroportul John F. Kennedy, unde a fost întîmpinat de diplomați ruși. După ce a discutat cu reporterii, ambasadorul și anturajul său au plecat la Washington în mașinile ambasadei.

Relațiile ruso-americane au devenit și mai tensionate după interviul de mare anvergură în care președintele american Joe Biden a declarat că conducerea rusă va trebui să "plătească" pentru încercările atribuite Moscovei de a interveni în alegerile din SUA. În plus, șeful Casei Albe a răspuns afirmativ la întrebarea dacă îl consideră pe președintele rus Vladimir Putin un "criminal". După aceea, Antonov a fost invitat la Moscova pentru consultări, unde s-a aflat de pe 21 martie. Ambasadorul SUA în Rusia, John Sullivan, a plecat pentru consultări la Washington pe 22 aprilie.

Pe 16 iunie, la Geneva a avut loc summitul ruso-american. Inițiativa de a desfășura summitul îi aparține Washingtonului. În urma întâînirii, Putin și Biden au convenit asupra revenirii ambasadorilor. De asemenea, ei au discutat despre starea și perspectivele dezvoltării în continuare a relațiilor bilaterale, probleme de stabilitate strategică, precum și probleme de pe agenda internațională, inclusiv cooperarea în lupta împotriva pandemiei de coronavirus și soluționarea conflictelor regionale.


Departamentul de stat și Casa Albă nu au răspuns încă unei solicitări din partea TASS de a spune cînd se așteaptă ca ambasadorul american John Sullivan să revină la Moscova.

Recomandă:

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Noul parlament și-a început activitatea. Ce așteptări aveți de la activitatea sa?
🔽🔽