Cazul Șor stiri: 599

Ambasadorul Rusiei în SUA a revenit la Washington

21 iun. 2021,, 13:45   Război în Ucraina
3935 2

Ambasadorul rus Anatolii Antonov a revenit duminică la Washington după aproximativ trei luni de aflare la Moscova, unde a fost invitat pentru consultări.

Potrivit corespondenților TASS, în jurul orei locale 18:00 (luni, 01:00 ora Moscovei), Antonov a intrat cu mașină de serviciu pe teritoriul ambasadei ruse la Washington.

Cu câteva ore mai devreme, Antonov a sosit cu un zbor regulat Aeroflot la New York pe aeroportul John F. Kennedy, unde a fost întîmpinat de diplomați ruși. După ce a discutat cu reporterii, ambasadorul și anturajul său au plecat la Washington în mașinile ambasadei.

Relațiile ruso-americane au devenit și mai tensionate după interviul de mare anvergură în care președintele american Joe Biden a declarat că conducerea rusă va trebui să "plătească" pentru încercările atribuite Moscovei de a interveni în alegerile din SUA. În plus, șeful Casei Albe a răspuns afirmativ la întrebarea dacă îl consideră pe președintele rus Vladimir Putin un "criminal". După aceea, Antonov a fost invitat la Moscova pentru consultări, unde s-a aflat de pe 21 martie. Ambasadorul SUA în Rusia, John Sullivan, a plecat pentru consultări la Washington pe 22 aprilie.

Pe 16 iunie, la Geneva a avut loc summitul ruso-american. Inițiativa de a desfășura summitul îi aparține Washingtonului. În urma întâînirii, Putin și Biden au convenit asupra revenirii ambasadorilor. De asemenea, ei au discutat despre starea și perspectivele dezvoltării în continuare a relațiilor bilaterale, probleme de stabilitate strategică, precum și probleme de pe agenda internațională, inclusiv cooperarea în lupta împotriva pandemiei de coronavirus și soluționarea conflictelor regionale.


Departamentul de stat și Casa Albă nu au răspuns încă unei solicitări din partea TASS de a spune cînd se așteaptă ca ambasadorul american John Sullivan să revină la Moscova.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

În Moldova au avut loc alegeri locale. Care sînt schimbările la care vă așteptați?