X 
Preşedintele stiri: 3600

Ambasadorul Chinei: Este important ca comunitatea internațională să păstreze scopul și principiile ONU

27 feb. 17:30   Război în Ucraina
1559 0

Yan Wenbin, ambasadorul extraordinar și plenipotențiar al Republicii Populare Chineze în Republica Moldova, a publicat un articol pe mass-media, cu titlul „Soluția Chinei pentru rezolvarea crizei globale și realizarea unei securități comune".

Diplomatul scrie că "Lumea întreagă a trecut prin trei ani de poticniri", relatează infotag.md

”Ani în care s-a confruntat cu o serie de probleme vechi și noi, precum prelungirea și răspîndirea pandemiei de coronavirus, slaba redresare a economiei mondiale, apariția succesivă a unor puncte fierbinți pentru securitatea regională, peste care s-a suprapus criza energiei și cea alimentară. Aceste probleme au afectat masiv securitatea și dezvoltarea lumii”, a scris ambasadorul.

În articol el scrie că ” "omenirea s-a pomenit din nou la o răscruce istorică”.

”Securitatea reprezintă, asemenea aerului și soarelui, condiția de bază pentru prosperitatea și dezvoltarea globale și privește interesele comune ale oamenilor din întreaga lume”, a menționat diplomatul, subliniind inițiativa de securitate globală a președintelui Chinei, Xi Jinping.


Diplomatul menționează că liderul Chinei propune ”o nouă cale spre securitate care susține mai degrabă dialogul, nu confruntarea, parteneriatul, nu alianța, cîștigul comun, nu suma nulă.

"Inițiativa răspunde nevoii urgente a comunității internaționale de a menține pacea și de a preveni conflictele și războaiele, oferă o nouă gîndire pentru a rezolva dilema securității omenirii", a subliniat Wenbin.

El scrie că ”niciun stat nu își poate asigura securitatea absolută și nu-și poate clădi o stabilitate durabilă pe baza instabilității din alte state”.
"Este bine doar atunci cînd tuturor le este bine. Numai în baza solidarității, cooperării, respectului reciproc și înțelegerii reciproce, comunitatea internațională poate contribui la crearea unui sistem de securitate echilibrat, eficient și durabil", scrie autorul, solicitînd comunității internaționale să păstreze scopul și principiile Cartei ONU, să respecte și să mențină autoritatea și statutul ONU.

4
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Majorarea salariilor miniștrilor pînă la 50 de mii de lei va contribui la îmbunătățirea activității Cabinetului de Miniștri?
Azi am văzut în vis un ARMISTIȚIU SLAVON!Сандуляк Владислав
Cartea neamuluiКатрук Валерий