Criza energetică stiri: 783
Preşedintele stiri: 3233
Puterea stiri: 7326
Obiectiv european stiri: 283

Ambasada Rusiei a cerut SUA revenirea la dialogul în domeniul neproliferării armelor

27 mai. 09:30   Război în Ucraina
1348

Rusia solicită Washingtonului să revină la un dialog profesional și reciproc avantajos în domeniul neproliferării armelor de distrugere în masă (ADM), scrie tass.

Despre acest lucru a declarat joi Ambasada Rusiei în Statele Unite, comentînd declarațiile secretarului adjunct de Stat al SUA pentru controlul armelor și securitatea internațională, Bonnie Jenkins.

"Am atras atenția asupra declarațiilor secretarului adjunct de Stat, Bonnie Jenkins, cu ocazia consultărilor deschise în cadrul Revizuirii cuprinzătoare a punerii în aplicare a Rezoluției 1540 a Consiliului de Securitate al ONU - unul dintre instrumentele cheie pentru combaterea proliferării armelor de distrugere în masă. Încă o dată, țara noastră este numită pe nedrept o amenințare la adresa securității internaționale. Colegii ar trebui să înceteze utilizarea platformelor specializate în domeniul controlului armelor și neproliferării pentru reglarea conturilor politice și promovarea isteriei rusofobe", a declarat Ambasada într-un comentariu publicat pe canalul său Telegram.

"Facem apel către partea americană să revină la un dialog profesional și reciproc avantajos în domeniul neproliferării armelor de distrugere în masă", a adăugat misiunea diplomatică rusă.

Ea a menționat că "Statele Unite sunt cele care, prin acțiunile sale, subminează regimul global de neproliferare a ADM". "Ministerul rus al Apărării are dovezi incontestabile privind crearea de către Washington a unei rețele de laboratoare biologice militare pe teritoriul Ucrainei. Implementarea proiectelor sensibile din punctul de vedere al riscurilor ca agenții biologici să ajungă în mîinile actorilor nestatali poate duce la consecințe catastrofale nu numai pentru o anumită regiune, ci și pentru securitatea globală în ansamblu", a spus ambasada.

0

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Moldova, împreună cu Ucraina, a primit statutul de țară candidată la UE. Cum, în opinia dumneavoastră, se va schimba viața moldovenilor?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав