COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Amal şi George Clooney au făcut o donaţie către fundaţii libaneze care oferă ajutor locuitorilor capitalei Beirut

Amal şi George Clooney au făcut o donaţie către fundaţii libaneze care oferă ajutor locuitorilor capitalei Beirut

George Clooney și soția sa Amal, de origine libaneză, au făcut o donaţie în valoare de 100 de mii de dolari unor fundații de caritate libaneze care oferă ajutor locuitorilor capitalei Beirut, devastată marţi de explozie masivă, scrie Variety.

Amândoi suntem profund îngrijorați de starea oamenilor din Beirut și de devastările cu care se confruntă aceștia în ultimele zile”, a declarat soții Clooney într-un comunicat lansat joi.

Trei organizaţii caritabile pe care le-am găsit oferă ajutor esenţial în teren: Lebanese Red Cross (Crucea Roșie Libaneză), Impact Lebanon şi Baytna Baytak. Le vom dona 100.000 de dolari şi sperăm că alţii vor ajuta cum pot”, a adăugat cuplul în comunicatul citat de Variety.


Amal Clooney este originară din Liban, este avocat specializat în drept internaţional. Ea s-a căsătorită cu actorul George Clooney din 2014. Cuplul a donat la începutul acestui an 1 milion de dolari pentru diverse organizaţii care fac eforturi de soluţionare a crizei provocate de coronavirus.

Explozia mortală şi devastatoare produsă marţi la un depozit în care se aflau stocate de ani de zile tone de azotat de amoniu a ucis cel puțin 135 de persoane și a rănit încă 5.000.

Guvernatorul orașului Beirut, Marwan Abboud, a declarat că până la 300.000 de oameni și-au pierdut locuințele.

Guvernul libanez a anunțat, anterior, decretarea stării de urgență pe o perioadă de două săptămâni.

Conform premierului libanez, Hassan Diab, 2750 de tone de nitrat de amoniu, un material foarte explozibil, au fost sursa deflagrației masive care a zguduit Beirutul. Explozia a creat un nor în formă de ciupercă, similar celor care apar în urma bombardamentelor nucleare.

Exploziile violente din Beirut de marți seară s-au resimțit la 240 de kilometri, până în Cipru, iar unii dintre locuitorii insulei mediteranene au crezut că este vorba de un cutremur.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load