COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

"Am fost un idiot", spune ministrul Sănătății din Noua Zeelandă

"Am fost un idiot", spune ministrul Sănătății din Noua Zeelandă

Ministrul Sănătății din Noua Zeelandă a spus despre el însuși că este "un idiot", după ce a încălcat măsurile de izolare impuse în țară pentru a-și duce familia la plajă, informează BBC.

David Clark a recunoscut că drumul de 20 de kilometri făcut până la plajă a fost "o încălcare evidentă a măsurilor de izolare".

Clark și-a oferit demisia după acest incident, însă premierul Jacinda Ardern a refuzat-o din cauza crizei actuale. Cu toate acestea, a fost retrogradat în ierarhia cabinetului și a pierdut poziția secundară de ministru de finanțe asociat.

Ce a făcut mai exact David Clark

Noua Zeelandă a intrat în data de 25 martie în cea mai ridicată stare de alertă, de nivelul patru. În primul weekend care a urmat, Clark a mers cu familia sa din orașul Dunedin la plaja Doctor's Point.


Clark a recunoscut deplasarea în fața premierului Jacinda Ardern, după ce a fost criticat pentru a altă încălcare a regulilor. Săptămîna trecută, David Clark s-a deplasat pe o distanță scurtă la un traseu pentru mountain bike, iar mașina sa, care are o poză cu el însuși pe lateral, a fost fotografiată în acel loc.

"Oamenii pot ieși afară să ia aer curat și pot conduce distanțe scurte la nevoie, dar am cerut tuturor să evite activitățile care prezintă un risc ridicat de rănire", a spus premierul drept răspuns la prima deplasare a lui Clark. "Ministrul trebuia să urmeze acel sfat".

Premierul l-a păstrat în funcție din cauza crizei

David Clark și-a oferit demisia după deplasarea la plajă. "În calitate de ministru al sănătății este de datoria mea nu doar să respect regulile, ci să dau și un exemplu celorlalți cetățeni", a spus Clark.

"Într-o perioadă în care le cerem oamenilor să facă sacrificii istorice, eu am dezamăgit echipa. Am fost un idiot și înțeleg de ce oamenii vor fi supărați pe mine", a adăugat David Clark.

Premierul Ardern a anunțat că "în condiții normale", Clark ar fi demis. "Nu ne putem permite o schimbare masivă în sectorul medical sau în răspunsul nostru la această criză", a spus ea. "Din acest motiv, și doar din acest motiv, David Clark își va păstra funcția, dar va fi pedepsit. Va rămîne fără funcția de ministru de finanțe asociat și va fi retrogradat în ierarhia cabinetului. Mă aștept la mai mult din partea lui, la fel și Noua Zeelandă".

Noua Zeelandă a raportat peste 1.100 de cazuri de coronavirus pînă acum, dar un singur deces.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load